Galerija

Nakon tri godine, Damir Burić vratio se na ''mjesto zločina'', kakvi su prvi dojmovi?

"Nakon tri godine povratak doma, gdje je najljepše, gdje čovjek uživa raditi. Dojmovi su jako pozitivni."

Predsjednik kluba postavio je visoko ljestvicu, prvo ili drugo mjesto, kvalifikacije za Ligu prvaka. Je li to ostvarivo?

"Cilj moramo imati, ako imamo cilj, imamo i put i mogućnost, kako s vodećom momčadi, tako i s ostalima. Imamo interesantnu borbu za vrh, vidjet ćemo što će biti."

"Ljubav navijača prema Hajduku? To je duboko pitanje, ne bih stigao odgovoriti"

Hajduk je ove godine nikad ranije "riješio" europske obaveze, koliko će vam to olakšati posao, bit ćete fokusirani samo na prvenstvo i kup?

"Ne bih rekao da imamo prednost, imamo dosta utakmica na kojima bi uigravali momčad, a klub bi bio u drugom financijskom položaju. Ovako možemo kazati da smo izgubili veliku sumu novaca koja je jako bitna. Izgubili smo malo i povjerenje navijača koje moramo vratiti."

Zubac za Dnevnik Nove TV otkrio planove i pokazao novo oružje: "LeBron je veliki čovjek"

U prvom kolu najviše navijača bilo je na Poljudu, kako tumačite tu ljubav?

"To je pravo pitanje. Već malo dublje pitanje, ne bi bilo vremena odgovoriti. To je nešto posebno, to samo ima Hajduk, zato je ponos i čast raditi u ovom klubu."

"Oreščanin je odradio jako dobar posao"

U Hajduk dolaze brojni stranci, hoće li biti mjesta za "bile tiće"?

"Mi imamo dosta mladih reprezentativaca, u ovom momentu imamo jako dobre strance, imamo dobru momčad, u stanju smo neke stvari dobro odraditi."

Sigurno ste pratili igru Hajduka i dok je trener bio Siniša Oreščanin, postoji li nešto dobro iz onoga što je on donio Hajduku, nešto što možete pohvaliti?

"Pa sigurno, Hajduk je iz teške situacije osigurao Europu. Siniša Oreščanin je odradio jako dobar posao u drugom dijelu sezone, na tome mu čestitam."

Prije četiri godine dok ste bili trener, Hajduk je nakon 13 kola bio na prvom mjestu. Hoće li takva situacija biti i ove godine?

"Dabogda."