Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povratak šolte

Hajduk predstavio novog trenera, vratio se Damir Burić: "Sve se dogodilo brzo i neočekivano"

Damir Burić predstavio se kao novi-stari trener Hajduka.

Galerija Damir Burić (Foto: GOL.hr) Damir Burić (Foto: GOL.hr) Damir Burić (Foto: GOL.hr)

Damir Burić (55) novi je trener Hajduka s kojim je potpisao dvogodišnji ugovorPomoćnici će biti Joško Španjić i Tonči Gabrić.

"Htio bih se zahvaliti na podršci, moram iskreno kazati da se ovo dogodilo jako brzo i neočekivano. Osjetio sam potrebu i veliku želju, moment kada je situacija teška, svi su puni kritike, idu na klub, nekad ne baš fer i korektno, što budi u tebi revolt i dišpet, daje ti motivaciju za rad, da dokažem da smo u stanju odraditi jako dobar posao."

"Ne bih se sada osvrtao na to što je bilo prije, gledamo prema naprijed. Interesira me što će biti sutra, čeka nas utakmica protiv Istre koja će biti jako brzo. Nijedna situacija gdje sam dosad radio nije bila laka, pa nije ni ova, ali nadam se da ću uspjeti ostvariti naše ciljeve", prve su Burićeve riječi nakon povratka na klupu. 

Odgovornost je velika, cilj je visoko postavljen, barem drugo mjesto.

"Ne bih dolazio da ne mislim da je moguće ostvariti te ciljeve. Imamo potentnu mladu momčad, nadam se da ćemo brzo usvojiti standarde koje želimo kako bi krenuli pravim putem. Cilj je što dalje dogurati, ne bih volio o brojkama i mjestima na tablici."

"Nogomet zna biti brutalan i nepravedan, ali treba se s time suočiti"

Manje od 26 sati do prve utakmice protiv Istre, neće biti mjesta za puno taktičkih promjena, ali kakav će biti plan? Oreščanin je radio dobar posao s 4-4-2 i rombom u sredini.

"Vidite u nogometu što vam znači jedna utakmica. Imate velik broj utakmica da dođete do cilja, a s jednom pada u vodu sve što ste prije odradili. Nogomet zna biti brutalan i nepravedan, ali treba se s time suočiti, važno je uspraviti i podići momčad, bitno je da momci vrate samopouzdanje."

Dojam je da je Burić ostavio dobar dojam među navijačima, kojima je ostao u lijepom sjećanju. Koliko mu znači podrška navijača?

"Gledam najprije na klub i momčad, u ovom momentu ta podrška je jako bitna. Moramo imati sinergiju da bi došli do cilja. Da bi došli do toga mi moramo biti ti koji ćemo krenuti i povući masu. Može netko pljeskat i navijat, ali ako s druge strane to ne dolazi... Moramo poći od sebe. Ne treba puno da se sve zapali i krene, onda je to nešto posebno."

Hoće li biti lakše raditi nego prije, sada kada su financije puno urednije nego tijekom prvog mandata?

"Svako vrijeme nosi svoje, ne volim puno gledati nazad. To ću reći i momčadi: moramo gledati naprijed i zbiti redove, biti kompaktni i pokazati zajedništvo. Meni je bilo lijepo tada, da nije, ne bih se vratio."

Drugi mandat na klupi Hajduka

Damir Burić Hajduk je vodio 2015./2016., a sada ponovno postaje trener nakon otkaza Siniši Oreščaninu.

Burić je dijete RNK-a Split, u kojem je prošao omladinsku školu i počeo seniorski karijeru sredinom 80-ih. Međutim, nogometno ime izgradio je u Njemačkoj: igrao je za Manheim, Freiburg i Borussiju Mönchengladbach.

U Njemačkoj je stekao trenersku diplomu i počeo karijeru. Bio je pomoćnik u Freiburgu, Bayer Leverkusenu i Werderu, a prvi samostalni posao, ujedno i prvo izvan Njemačke, bio mu je Hajduk.

U prvoj splitskoj sezoni odradio je dobar posao, a otkaz je dobio podosta iznenađujuće nakon dolaska novog predsjednika Ivana Kosa. Uslijedile su epizode u austrijskoj Admiri i njemačkom drugoligašu Greuther Fürthu.

Prvu utakmicu u drugom mandatu odradit će već u nedjelju od 20:00 kada Hajduk dočekuje Istru u Hrvatski Telekom prvoj ligi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX