Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TRI UTAKMICE VATRENIH

Daliću otpao Lovren: Izbornik otkrio tko će braniti umjesto Livakovića, a istaknuo je stopera koji će debitirati

Hrvatska igra protiv Turske, Švedske i Portugala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuju tri utakmice u samo šest dana. Viceprvaci svijeta 11. studenoga igraju protiv Turske u prijateljskoj utakmici, a nakon toga Vatreni igraju kod Švedske 14. i u Splitu protiv Portugala 17. studenoga u Ligi nacija.

Izborniku je u zadnji čas otpao Dejan Lovren za prijateljsku utakmicu, a stoper Zenita ne može igrati protiv Švedske zbog kartona. Pridružit će se reprezentaciji u Splitu.

gol expired Stožer odlučio: Modrić protiv Ronalda na praznom Poljudu divider

"Očekujem sve pozvane igrače da dođu kroz dan i da svi prisustvuju treningu. Znam da je bilo nekih problema, ali mi nemamo neke nove najave po pitanju izostanaka. Jedini koji će izostati je Lovren u dogovoru sa mnom. On će ostati u Rusiji i pridružiti se reprezentaciji kada dođemo u Split. On ima malu ozljedu tetive i dva žuta kartona zbog kojih ga nema protiv Švedske. Za Kramarića znamo da će izostati zbog ozljede, a ostali s popisa su svi tu", rekao je Dalić.

U reprezentaciji su debitanti Tomu Bašića iz Bordeauxa i Marina Pongračića iz Wolfsburga.

''Bašić je zaslužio poziv svojim igrama za klub, a želimo isprobati i Pongračića koji je već nekoliko puta dobio poziv, ali nije mogao doći zbog ozljeda. Ovaj put je zdrav, ali znam da je dugo izostajao. Želim da bude u krugu reprezentacije i osjeti atmosferu", rekao je Dalić.

gol expired Mediji kod susjeda u euforiji: ''Srbija otela Hrvatskoj Dinamovo dijete'' divider

Daliću je otpao i Livaković. Na raspolaganju ima Kalinića, Grbića i Slugu koji će vjerojatno dobiti šansu ispred ostalih.

"Lovre Kalinić je dugo bio s nama, ali u zadnje vrijeme ne brani. Nema puno dilema jer Sluga je jedini koji brani, koji je u ritmu i u formi. Pokušat ćemo dati šansu dvojici vratara ovisno o situaciji. Nadam se da će i Livaković uskoro biti spreman, mogao bi nam se priključiti već tijekom ovih utakmica, ali nećemo s njime žuriti. Vjerujem vratarima koji su tu", završio je Dalić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider