Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još jedan rođen u zagrebu

Mediji kod susjeda u euforiji: ''Srbija otela Hrvatskoj Dinamovo dijete''

Giulio Đekić pozvan je u kadetsku reprezentaciju Srbije, što je razveselilo tamošnje medije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako ima tek 15 godina, mladi Giulio Đekić postao je prava zvijezda u srpskim medijima, koji pomalo u euforiji slave potez njegove obitelji. Naime, kadet zagrebačke Lokomotive, kojeg zovu Đuro, prije desetak je dana prihvatio poziv U-15 reprezentacije Srbije te u kampu njihova nogometnog saveza odigrao nekoliko utakmica.

Đuro Đekić nogometaš je rođen u Zagrebu, ali je odrastao u Gračacu. No već sa sedam godina prepoznali su ga skauti Dinama te od tada nastavlja živjeti na relaciji Gračac – Zagreb. Tako je bilo do prošle godine kada, kako to obično bude slučaj, prelazi u Lokomotivu, gdje se često ''garažiraju'' brojni igrači Dinamove škole nogometa koji se ne probiju među najbolje.

No ako je u Dinamu doživio razočaranje, sada je dobio itekakvu pažnju. Skauti srpskog nogometnog saveza zapazili su ga na jednom turniru u Osijeku te pristupili njegovoj obitelji.

''Mjesecima su ga pratili i krajem listopada dobio je poziv. Đuro je u kampu u Staroj Pazovi bio četiri dana, odigrao je i dvije prijateljske utakmice i ostavio je odličan dojam. Toliko dobar da me nazvao izbornik selekcije mlađih kadeta (do 16 godina) Mirko Bunjevčević i rekao mi je da će Đuru i dalje pomno pratiti'', ispričao je Sportskim novostima njegov otac Goran.

On kaže kako mu se iz HNS-a nitko nije javljao, a i da poziv dođe, ne bi htjeli pogaziti riječ danu tamošnjem savezu.

Zbog svega toga neki srpski tabloidi u tolikoj euforiji da pišu o ''šamarčini susjedima'' te kako se još jedan talent rođen u Zagrebu odlučio igrati za Srbiju. Prvi je Damjan Daničić, kojeg je Dinamo posudio ove sezone Varaždinu, ali on je nogometno odrastao u Crvenoj zvezdi i živio je u Beogradu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider