Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Igrači se ne mogu 'švercati'''

Izbornik Dalić komentirao nezapamćeni pritisak na sebe: ''Ne brine me, imam svoj plan''

Zlatko Dalić je za Novu TV komentirao javni pritisak zbog (ne)pozivanja igrača za pripremnu turneju po SAD-u.

Zlatko Dalić (GOL.hr)

Na izbornika Zlatka Dalića vrši se pritisak zbog (ne)pozivanja igrača za pripremne utakmice uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji. NK Osijek se oglasio priopćenjem kojim je javno kritizirao izbornikov popis, kojim kritiziraju Dalića zbog nepozivanja igrača iz domaćeg prvenstva.

U noći s utorka na srijedu Hrvatska će u Dallasu odmjeriti snage s Meksikom. Dalić je uoči utakmice za Novu TV komentirao javne pritiske na svoj rad.

Iz NK Osijeka su vas napali zbog nepozivanja njihovih igrača drugi puta u dva tjedna. Kako to komentirate?

''Isto kao i prvi put, ne čitam priopćenja i komentare pa ne mogu to komentirati.''

Ovakav javni pritisak na jednog izbornika nezabilježen je u hrvatskoj nogometnoj povijesti. Brine li vas to i smatrate li da se u pozadini krije još nešto?

''Mene ništa ne brine, ja imam svoj cilj i plan. Ja u to vjerujem i to radim, ništa me neće omesti u mom planu i mom radu. Ja znam zbog čega sam izabrao jake utakmice, znam što hoću. Mogli smo ostati u Europi i pobijediti nekoga tri ili četiri nula, onda bi svi živjeli u velikim nadanjima, očekivanjima i ambicijama, onda bi se stvorila euforija. Hoću se uvjeriti u ono što mislim. Hrvatska ima sjajne igrače i reprezentaciju, ali, nažalost, mi nemamo rezultate koji to prate, pogotovo zadnjih sedam, osam godina.''

''Želim otkriti zašto reprezentacija ne ostvaruje adekvatne rezultate''

''Mi od Vatrenih nismo prošli kako treba na Svjetskim i Europskim prvenstvima. Zadnji uspjeh je bio četvrtfinale sa Slavenom Bilićem 2008., nakon toga ništa. Neki problem postoji. Mi pet puta igramo grupe i uvijek je izbornik kriv. Nije izbornik kriv uvijek, nekad su igrači krivi, ja hoću naći pravi razlog. Ja se neću kriti, mogao sam ostati u Europi i dobiti 5:0 i imali bi euforiju, ali ne, hoću naći pravi razlog što je problem zbog kojeg ne možemo napravit rezultat adekvatan ovoj reprezentaciji.''

Mislite li da ste na pravom putu?

''Ja sam vidio puno stvari i vidjet ću ih protiv Meksika i znat ću odlučiti. Igrači su otišli, ja sam se s njima tako dogovorio, ali hoću vidjeti Rebića u odnosu na Perišića, Pjacu u odnosu na Mandžukića, Kramarića u odnosu na Kalinića, Kovačića u odnosu na Brozovića. To je moj cilj, ne mogu dopustiti da se igrači 'švercaju' i igraju zbog imena. To je moj cilj, da smo igrali protiv slabijih protivnika ne bih to vidio'', zaključio je Dalić.

Koliko igrača iz HNL-a treba biti pozvano u reprezentaciju Hrvatske za Svjetsko prvenstvo u Rusiji?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider