Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pjaca i Strinić optimistični

Dalić u zagrljaju s kapetanom: Vatreni spremili iznenađenje Modriću i Kovačiću!

Večernji trening na Valbruni odrađen je po paklenoj vrućini, a osim prema Kovačiću, Lovrenu i Modriću sva pozornost bila je usmjerena prema Vedranu Ćorluki.

Galerija Luka Modrić i Zlatko Dalić (Photo: Marko Prpic/PIXSELL ) Luka Modrić i Zlatko Dalić (Photo: Marko Prpic/PIXSELL) Mario Mandžukić i Luka Modrić (Photo: Marko Prpic/PIXSELL) +4 Luka Modrić (Photo: Marko Prpic/PIXSELL)

Finalisti ovogodišnje Lige prvaka Mateo Kovačić i Dejan Lovren priključili su se u četvrtak hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u Rovinju na pripremama za Svjetsko prvenstvo 2018. te su u večernjim satima odradili i trening s ostatkom momčadi, a kasnije se momčadi priključio i kapetan hrvatske vrste Luka Modrić.

Izbornik odgovorio na prijedlog udarne hrvatske postave za SP: "Pogodili ste sve igrače, ali...“

Tijekom večeri, Modriću i Kovačiću, kao pobjednicima Lige prvaka s Real Madridom, bit će uručena velika torta s logom Lige prvaka, dok je jedna torta namijenjena i Šimi Vrsaljku kao pobjedniku Europa lige s Atletico Madridom.

Pjaca: Osjećam se dobro

Večernji trening na Valbruni odrađen je po paklenoj vrućini, a osim prema Kovačiću, Lovrenu i Modriću sva pozornost bila je usmjerena prema Vedranu Ćorluki koji je još jednom svojim radom i angažmanu na treningu dokazao kako njegova ozljeda je doista stvar prošlosti. Novinarima su se prije treninga obratili Marko Pjaca koji je na okupljanje uoči SP-a stigao kao član Juventusa, ali na posudbi u Schalkeu i novi član Milana Ivan Strinić.

Luka Modrić i Zlatko Dalić (Photo: Marko Prpic/PIXSELL ) Luka Modrić i Zlatko Dalić (Photo: Marko Prpic/PIXSELL )

"Osjećam se zdravstveno dobro i mislim da je to u ovom trenutku najbitnije. Tu sam na raspolaganju izborniku, nakon onog okupljanja u Americi, ovo mi je drugo nakon ozljede. Nadam se da ću pomoći reprezentaciju u ostvarenju dobrog rezultata u Rusiji. Ponavljam, osjećam se dobro, mislim da sam, ono što sam odigrao u Schalkeu, dobro iskoristio iako minutaža nije bila onakva kakvu sam očekivao. No, važno je da sam osobno zadovoljan svojim učinkom", kazao je Pjaca govoreći o svom učinku u dresu njemačkog bundesligaša gdje je u 2018. godini odigrao samo devet utakmica i postigao dva gola.

"Kad sam išao tamo to sigurno nije bilo ono što sam želio. Htio sam igrati više, pogotovo nakon ozljede, ali što je tu je", rekao je Pjaca dodavši kako još ništa nije riješeno što se tiče povratka u Juventus te kako će, kako je rekao "dosta ovisiti o nastupu na svjetskom prvenstvu".

"Ima vremena do toga, sada je koncentracija isključivo na reprezentaciji. Pojedinačno smo stvarno jaki i ako to spojimo u cjelinu, onda mislim da možemo daleko na svjetskom prvenstvu", kazao je Pjaca kojemu će to biti prvo Svjetsko prvenstvo.

Andrej Kramarić i Luka Modrić (Photo: Marko Prpic/PIXSELL) Andrej Kramarić i Luka Modrić (Photo: Marko Prpic/PIXSELL)

"Iskreno, igrao sam već jedno SP ali U 20, te Europsko prvenstvo gdje sam stekao veliko iskustvo. Veselim se nastupu u Rusiji i ako mi se ukaže prilika, vjerujem da ću je iskoristiti", poručio je Pjaca.

Strinić: Osnovni je cilj proći skupinu, a poslije što bude

Sada već bivši defanzivac Sampdorije te novi član Milana Ivan Strinić kazao je kako teško podnosi ove paklene vrućine te kako se nada boljim vremenskim uvjetima u Rusiji gdje bi trebalo biti svježije.

"Vrućine su neizdržive, no uspijevamo nekako držati visoki ritam na treningu. Na svjetskim prvenstvima nakon 1998. godine nikada nismo prošli skupinu te stoga vjerujem da je došao taj trenutak. Stoga osnovni cilj je proći skupinu, a poslije što bude", istaknuo je Strinić dodavši kako se veseli mogućem dolasku Milana Badelja u Milan.

Navijačice na treningu hrvatske reprezentacije (Photo: Marko Prpic/PIXSELL) Navijačice na treningu hrvatske reprezentacije (Photo: Marko Prpic/PIXSELL)

"Presretan sam što sam potpisao za Milan, što je tu i Kalinić i što bi nam se mogao priključiti i Badelj. Sada je na meni red da se radom i zalaganjem dokažem", kazao je Strinić koji vjeruje dobroj igri i na svjetskom prvenstvu.

"Očekujem da ću dobrom igrom učvrstiti svoju poziciju, ako ne hvala bogu ima tu i drugih koji mogu kvalitetno odigrati tu ulogu. Izbornik puno razgovara s nama, to mu je vrlina. Motivacija je kod svih igrača velika, nema opterećeni i mislim da možemo daleko dogurati. No, korak po korak, najprije Brazil, pa Senegal a onda počinje ono pravo", zaključio je Strinić dodavši kako "svi reprezentativci moraju biti čiste glave i dobro se pripremiti".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider