Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Standardna procedura

Reporter Dnevnika Nove TV otkriva detalje Ćorlukine ozljede: "Rezolutno odbacio priče"

Glavna tema s priprema Vatrenih posljednjih je dana ozljeda Vedrana Ćorluke, a reporter Nove TV Milan Stjelja javio se s detaljima.

Milan Stjelja (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Ozljeda Vedrana Ćorluke glavna je tema s priprema hrvatske nogometne reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Ćorluka je prilično rezolutno odbacio svake priče o ozbiljnosti svoje situacije; dapače, poručio je kako uopće nije ozlijeđen. Mi smo ga posljednjih nekoliko dana u određenom broju treninga vidjeli kako trenira odvojeno od ostatka momčadi, kazao je da se radi samo o prevenciji.

To je standardna procedura kada se nogometaš, kao u ovom slučaju Ćorluka, vraća nakon teške i duge ozljede.

Prošli smo s dokapetanom Vatrenih još nekoliko zanimljivih tema; rekao je kako je njemu i njegovim suigračima puna kapa priča o fantastičnosti ove generacije te da trebaju svi prestati s time i posvetiti se mukotrpnom radu, jer samo tako mogu do velikog rezultata u Rusiji.

"Ovdje u reprezentaciji, nema se o čemu pričati osim o mojoj ozljedi, ali mislim da je sve u redu, tako da se nadam da će s ovim današnjim danom ta ozljeda prestat biti tema."

Otkrio razliku između Dalića i ostalih izbornika

"Mislim da puno više radimo s loptom nego što smo radili prije, izbornik inzistira na toj pas igri i očito to nama odgovara. Ne zato što ne volimo trčati, nego naravno da je puno veći gušt kad je lopta stalno uključena u trening i mislim da je to jedina veća promjena u odnosu na ostale izbornike."

Iza njega je gotovo 12 godina igranja za reprezentaciju. Po pitanju Svjetskih prvenstava, i sam je priznao, više je bilo razočaranja nego li veselja.

"Nakon '98 su nastupi na Svjetskim prvenstvima velika razočaranje. Za sve nas. Ne samo za ljude koje imaju svoja očekivanja nego i za nas."

"Na Svjetskim prvenstvima stvarno smo i sami sebe razočarali. Pogotovo na ovom posljednjem. I sad opet pričat da smo dobri, da imamo fenomenalnu generaciju, mislim da smo umorni svi. I vi. I mi. Pogotovo ljudi u Hrvatskoj."

I zato predvodnik Vatrene obrane ističe zajedništvo kao jedini pravi recept. Ego pojedinca ne smije biti ispred uspjeha reprezentacije.

"Sigurno da svi mi želimo igrat, to nije moguće. Sigurno da svi mislimo da zaslužemo igrat. Opet nije moguće. Tako da, trebamo stvorit tu dobru atmosferu, a iz te dobre atmosfere će proizaći dobre igre."

"Za obranu ne treba brinuti"

A jednako čvrst stav ima i po pitanju igre njegove obrambene linije.

"Za obranu se sigurno nećete trebat brinut."

Sukladno tome, Ćorluka ni ne razmišlja o Messiju.

"Fenomenalan igrač. Svakome će biti užitak igrat protiv njega, ali totalno ne bitno u ovom trenutku za nas."

Znači, fokus je apsolutno na utakmici Hrvatska - Nigerija?

"Da, mislim da da. Prvo na ove dvije prijateljske, da se što prije pripremimo, a onda na Nigeriju koja nam je najbitnija utakmica."

S maksimalno opravljenim Ćorlukom, uz dobro raspoložene Vidu i Lovrena, srce Vatrene obrane doista djeluje kao čvrst oslonac cijeloj momčadi.

A osim s Ćorlukom, razgovarali smo i Dujom Ćaletom-Carom, mladim braničem kojeg mnogi video kao nasljednika Ćorluke.

''Prvo moram reći da sam sretan i ponosan što sam na spisku 24 igrača. To mi je kao šećer na kraju ove sezone. Odlična sezona iza mene, iza svih nas u klubu, tako da mogu reći da sam čak i očekivao da ću biti tu.''

''Ja i izbornik još nismo razgovarali, tek sam jučer stigao, pa nismo imali previše prilike, ali sigurno da ćemo sjesti narednih dana i popričati o svemu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider