Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri sporne pozicije

Izbornik odgovorio na prijedlog udarne hrvatske postave za SP: "Pogodili ste sve igrače, ali...“

Reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja razgovarao je s izbornikom hrvatske reprezentacije Zlatkom Dalićem.

Novinar Milan Stjelja i izbornik Zlatko Dalić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hrvatska reprezentacija od danas je kompletna na pripremama za Svjetsko prvenstvo 2018. Večeras se treninzima priključio i trojac koji je igrao finale Lige prvaka, Mateo Kovačić, Dejan Lovren i Luka Modrić.

„Na početku treninga nastao je mali tajac. Naime, Modrić nije odmah istrčao na travnjak, malo je kasnio, pojavio se nakon pola sata i oduševio navijače“, s najnovijim informacija iz Rovinja javio se reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja, koji je danas imao zanimljiv razgovor s izbornikom Zlatkom Dalićem, od kojeg je, među ostalim, pokušao „izvući“ udarnu postavu za okršaj Hrvatske s Nigerijom na Svjetskom prvenstvu.

Iza vas su 4 radna dana i sedam treninga. Koliko ste zadovoljni pristupom i radom svojih nogometaša?
„Jako sam zadovoljan, napravili smo dobre treninge, dečki su jako ozbiljni, sve ide svojim tijekom. Naravno da ima još puno posla, ali i to ćemo odraditi.“

Dakle, zasad čista petica?
„Upravo tako, velika je ozbiljnost igrača, vidljiva je njihova želja na svakom treningu, daj Bože da se tako nastavi.“

Luka Modrić i Zlatko Dalić (Photo: Marko Prpic/PIXSELL ) Luka Modrić i Zlatko Dalić (Photo: Marko Prpic/PIXSELL )

Ušao sam u vaše cipele, moram priznati da nije bilo lako, probao sam sastaviti sastav za utakmicu s Nigerijom. Što kažete na, recimo, ovu postavu: Subašić – Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Pivarić – Badelj – Rebić, Rakitić, Modrić, Perišić – Kramarić.

„To su sve igrači s popisa, koji su svi s nama na treningu. Vi ste pogodili sve igrače, ali sastav niste“, brzo se snašao izbornik.

Znamo gdje su najveći upitnici, možda lijevi bek, zadnji vezni i vršak napada. Imate puno opcija?
„Svi igrači koji su tu vrhunski su igrači, oni su profesionalci, rade svoj posao najbolje što mogu. Ono što je najvažnije da imamo momčad, da smo složni. Oni koji ne igraju moraju biti najveća podrška onima koji igraju, nema tu iskakanja, nema tu ega, ovo je reprezentacija, nije klub, ovo je čast, ovo je ponos, moramo svi biti složni i zadovoljni.“

Kada izbornik ima takvu širinu kadra, onda su to slatke brige, zar ne!?
„Imamo zaista sjajnu momčad, kvalitetne igrače, ali ovo je poseban turnir, ovo je Svjetsko prvenstvo. Mi svi skupa, prvi ja, moramo staviti svoj ego po strani i u prvi plan istaknuti hrvatsku reprezentaciju“, kazao je Dalić.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider