Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najtraženiji Hrvati

Dalić odbio bogatu ponudu, Bjelicu želi i klub iz lige petice: Ludi navijači, sjajan stadion i velike ambicije

Zlatko Dalić i Nenad Bjelica trenutačno su najtraženiji hrvatski stručnjaci…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski treneri u posljednje vrijeme prilično su traženi u inozemstvu. Najviše trenutačni hrvatski izbornik Zlatko Dalić i bivši trener Dinama Nenad Bjelica. Logično, obojica su posljednjih godina ostvarila u najmanju ruku zapažene uspjehe; Dalić s hrvatskom reprezentacijom, a Bjelica s Dinamom.

Jučer smo pisali da je do nas došla informacija kako se Nenad Bjelica nalazi u kombinacijama za novog trenera Fenerbahcea. Nema službene potvrde, sve je još uvijek na razini spekulacija, ali činjenica je da kandidata ima više. Turski izvori barataju s nekoliko imena.

gol expired Neispričane anegdote o Slavenu Biliću: ''Stao bi u vožnji i izašao van zbog pjesme'' divider

Spominjali su se Marco Giampaolo, Eusebio Di Francesco, Marcelino i Laurent Blanc. Najnovije informacije govore da je među ozbiljnim kandidatima i bivši trener Sportinga iz Lisabona, Portugalac Silas. Navodno konkurira i bivši brazilski izbornik Felipe Scolari. Kako god, Feneru se ne žuri previše i vjerojatno će još pričekati s konačnim izborom.

Dalić odbio Fenerbahce

Saznajemo da su Turci preko posrednika kontaktirali i izbornika hrvatske reprezentacije. Ispipavali su teren i naišli na zid. Naše informacije govori da je Dalić odbio jako zanimljivu financijsku ponudu.

Prije nekoliko dana pisali smo da je Dalić na meti Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji traže novog izbornika. Ponudili su mu ogromnu plaću, oko pet milijuna eura.

gol expired Rakitića boli neizvjesnost: ''Razumijet ću ako prekinu ligu i daju Barci naslov'' divider

Za istu poziciju vrlo ozbiljno konkurira i sportski direktor Dinama Zoran Mamić. Dalić će najvjerojatnije ostati za kormilom hrvatske reprezentacije, teško da će napustiti Vatrene, no Mamić bi mogao put Dubaija ako ga kuglica stane na njegov broj. Nije jedini kandidat, u igri su četvorica trenera.

Iz nama bliskih menadžerskih krugova saznajemo da je za Bjelicu zainteresiran Betis iz Seville. Ta je varijanta navodno izglednija nego s Fenerom. Bjelica je bivši igrač Betisa, nosio je njegov dres dvije godine. Skupio je 30 nastupa i postigao dva gola.

Sergije Krešić posljednji je hrvatski stručnjak koji je radio u Španjolskoj. Zanimljivo, Krešić je bio trener Betisa u sezoni 1993./1994. Dvije godine poslije Bjelica je prešao u Betis iz Albacetea.

Bjelica na radaru Betisa

Betis ima trenera, riječ je o 50-godišnjem Joanu Francescu Ferreru Siciliju, poznatijem kao Rubi. On je na klupi Betisa od lipnja prošle godine. Prije toga vodio je Espanyol.

No poznati andaluški klub nije baš presretan rezultatima. Betis je tek 12. na ljestvici, a ambicije kluba mnogo su veće, sežu do mjesta koje vode u Ligu prvaka.

David Alaba (Foto: AFP) Real i Barca love Bayernovu zvijezdu: Stekli se uvjeti za veliki transfer divider

Betis je prošle godine dovršio treću etažu stadiona koji sada izgleda sjajno. Kapacitet Benito Villamarina povećan je na 60 tisuća mjesta. Betis ima četvrti najveći prosjek gledatelja na domaćim utakmicama u La Ligi. Ove sezone u prosjeku je stadion pohodilo 48 tisuća navijača koji važe za možda i najvatrenije u Španjolskoj.  

Veći prosjek imaju samo Barca, Real i Atletico. Betis ima sedmu najvrjedniju momčad u La Ligi. Na Transfermarktu momčad mu je procijenjena na 238 milijuna eura.

gol expired Lovren urnebesnom objavom izazvao brojne reakcije, Modrić mu poručio: "To je tvoje, brate, a ne tehniciranje" divider

Kad se sve zbroji, jasno je da čelnici i navijači kluba očekuju više. Prema našim informacijama, Bjelica je u kombinacijama za novog trenera u sljedećoj sezoni. 

Nakon raskida ugovora s Dinamom Bjelica ne mora srljati. Dobio je dobru otpremninu i može si dopustiti da čeka najbolju ponudu. Međutim, ipak se ne smije previše opustiti jer u ovom trenutku mnogi klubovi rješavaju kadrovske križaljke za sljedeću sezonu, a željezo se kuje dok je vruće.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider