Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Reakcije su odlične''

Bjelica se ne boji izazova na klupi velikana: ''Želim mu da uspije, ali novine i publika su opasni''

Tek što je napustio Maksimir, Nenad Bjelica našao se u kombinacijama za novi posao. Navodno ga želi turski velikan Fenerbahče!

Ivica Medo o Feneru i Bjelici (Foto: DNEVNIK.hr)

"Fener traži novog trenera, nekoliko je kandidata, poznatih imena. Bjelica je sad uspio raskinuti ugovor i to je odjeknulo u Turskoj", izjavio je kolumnist GOL.hr-a Ivica Medo.

A u Turskoj je odjeknulo i u rujnu 2018. godine - kada je Dinamo u Europskoj ligi razbio Fenerbahče 4:1. Pa su Fenerovi navijači pozitivno reagirali na Bjeličino ime u kontekstu preuzimanja njihovog kluba.

"Te dvije utakmice, posebno ona u Zagrebu, se najviše sjećaju navijači", dodao je Medo.

"Reakcije su odlične, Fener na taj način radi, jer ako navijači nisu zadovoljni, ako im se ne sviđa prijedlog... Odmah se odbija", objasnio je kolumnist GOL.hr-a.

A čini se da je najveći protukandidat Bjelici Talijan Marco Giampaolo, koji je zadnje vodio Milan. Tu je još jedan talijanski stručnjak, Eusebio Di Francesco, koji je pretprošle sezone s Romom igrao polufinale Lige prvaka, ali kasnije dobio otkaz.

gol expired Tek je napustio Dinamo, a već bi mogao u sedlo: Bjelica na meti velikana koji slaže momčad za prvaka divider

Priča se i o Španjolcu Marcelinu koji je posljednje trenirao Valenciju, dok je najmanje izgledna opcija bivši francuski izbornik Laurent Blanc.

Renomirano je to dakle društvo, no kolega Ivica Medo s portala GOL.hr daje Bjelici dobre izglede...

"Velim, ispunjava uvjete. Mlad je, perspektivan trener, avangardan, s novim metodama, s puno sustava, formacija... Stekao je ime i imao je rezultat, što je najvažnije."

Rezultat pod hitno treba Fenerbahčeu - trenutačno su tek sedmi u turskoj ligi.

Prvaci su bili 19 puta, aktualna momčad vrijedi im 66 milijuna eura, a tu je nekoliko poznatih imena. Legendarni kapetan Emre, pa Brazilac Luiz Gustavo, Nijemac Max Kruse i Čileanac Maurisio Isla. Najskuplji igrač i najbolji strijelac je Vedat Murići, reprezentativac Kosova.

Ivica Medo o Feneru i Bjelici Ivica Medo o Feneru i Bjelici (Foto: DNEVNIK.hr)

"To je klub koji ima novca, ali nema rezultata zadnjih godina. Vodi ga bogata turska obitelj i planiraju dovesti igrače za sljedeću sezonu. Da napadnu prvenstvo", rekao je Ivica Medo.

A prvenstvo je krajem 90-ih s Fenerom napadao i nekadašnji hrvatski izbornik Otto Barić. Bjelici savjetuje, da u slučaju konkretne ponude, inzistira na pravim pojačanjima i svojim ljudima.

"Želim Bjelici da uspije i da bude trener Fenerbahčea, ali Fenerbahče nije lagan. U Fenerbahčeu moraš biti prvi", poručio je Barić.

Barić je završio kao drugi iza Galatasaraya. Prisjeća se golemog pritiska medija i navijača.

"Novine su opasne. I publika je također opasna, međutim jako, jako dobra. Ali ako ne ide, oni su u stanju zaustaviti autobus, napasti igrače, pričekati na aerodromu i raditi probleme", rezonirao je hrvatski trener.

Je li Bjelica doista čovjek od kojeg će milijuni navijača u Turskoj i diljem svijeta tražiti da Feneru vrati sjaj , pokazat će vrijeme. Na naš upit očekivano je odgovorio kako nema komentara. No poznajući njega, ne boji se izazova, a Fenerbahče upravo to i jest...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider