Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zidane digao palac

Real i Barca love Bayernovu zvijezdu: Stekli se uvjeti za veliki transfer

Bayernov polivalentni branič u više je navrata posljednjih godina povezivan sa španjolskim divovima Realom i Barcelonom.

David Alaba (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Zinedine Zidane podigao je palac gore Davidu Alabi, piše njemački Bild i najavljuje mogući prelazak Bayernova hitronogog braniča u redove Real Madrida.

Austrijski polivalentni reprezentativac u više je navrata posljednjih godina povezivan sa španjolskim divovima Realom i Barcelonom. Čini se da je sazrio trenutak za odlazak iz Munchena.

gol expired Đoković iznio ozbiljnu sumnju o koroni: ''Postoji određena cenzura, ja se prvi neću cijepiti'' divider

Alabi istječe ugovor u ljeto 2021. i kako trenutačno stvari stoje, neće ga lako produljiti.

„Odlazak nije iluzija. Real i Barcelona i dalje su glavni prosci“, ističe Bild.

Real i Barca love Davida Alabu

Kada je nogomet u pitanju, u pravilu dobro obaviješteni njemački tabloid podcrtava da je trener Reala posebno zaintrigiran.

gol expired Navijači Dinama opet priskaču u pomoć bebama: U veliku akciju uključili se sportaši i treneri divider

„Zidane bi ga volio vidjeti u svojoj momčadi“, piše Bild.
Međutim, postoji i problem. Alaba je prilično zahtjevan što se tiče visine plaće, a i Bayern će tražiti nemalu odštetu. U trenucima panedmijske krize i potpune ekonomske neizvjesnosti čak i Real mora paziti na financije.

„Uprava Bayerna to zna i neće žuriti. Neće dopustiti da je se stavi pod pritisak“, tvrdi Bild.

gol expired Lovren urnebesnom objavom izazvao brojne reakcije, Modrić mu poručio: "To je tvoje, brate, a ne tehniciranje" divider

Za sada su se obje strane dogovorile da uzmu predah prije nego što nastave pregovore o produljenju ugovora. Bayern želi ugasiti požare koji izazivao skandal oko obnove ugovora Manuela Neuera, dok igračevo okruženje testira sve mogućnosti koje nudi tržište.

Poznati menadžer radi na transferu

Ključeve Alabine budućnosti drži poznati izraelski menadžer Pini Zahavi. Za njega se spekuliralo da je prije dvije godine pokušao usmjeriti Roberta Lewandowskog prema Santiago Bernabeuu. Lewandowski je poslije demantirao da ga je angažirao samo zbog tog neostvarenog posla.

gol expired Nova iznenađenja u Maksimiru: Bivši trener Hajduka preuzima važnu funkciju u Dinamu divider

Poljak je na kraju ostao u Bayernu koji mu je značajno podigao plaću. U svakom slučaju, dogovor između Alabe i Bayerna još je daleko. Možda je to prilika za Real. Alaba ima 27 godina i još uvijek je relativno mlad.

U posljednje vrijeme imao je problema s ozljedama, no dobro se oporavio i sada se osjeća dobro. I Real i Barca traže fizički moćnog, hitronogog braniča koji može igrati na više pozicija.

Alaba je upravo takav tip igrača. U karijeri je igrao na gotovo svim defenzivnim, a nerijetko i na ofenzivnom pozicijama; od stopera i beka do krila i veznjaka. Na Transfermarktu je procijenjen na 52 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider