Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U velikoj formi

Dalić otkrio planove za turnir u Dohi i pohvalio kvartet Vatrenih: "To nam treba"

Zlatko Dalić s nestrpljenjem čeka drugu polovicu ožujka i novo reprezentativno okupljanje...

Ante Rebić, Šime Vrsaljko, Mario Pašalić i Andrej Kramarić sjajnom su formom u posljednjih mjesec dana itekako razveselili izbornika Zlatka Dalića, koji s nestrpljenjem čeka drugu polovicu ožujka i novo reprezentativno okupljanje. Vatreni će tada odmjeriti snage sa Švicarskom i Portugalom u Dohi, a evo u kakvom raspoloženju Dalić čeka katarski pripremni turnir.

Izbornici svih hrvatskih nogometnih vrsta - jutros na istom mjestu. Okupio ih je zagrebački kineziološki fakultet, a posljednji je stigao onaj kojem proteklih tjedana ne manjka razloga za zadovoljstvo. Zlatka Dalića za početak veseli sjajna forma Ante Rebića u Milanu.

Tyson Fury nokautirao Wildera VIDEO: Kakav revanš! Tyson Fury demolirao Deontaya Wildera i postao novi svjetski prvak divider

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić ističe:

"Dao je 6 golova u nekoliko utakmica, pokazao svoju kvalitetu. Njemu je bilo vrijeme za adaptaciju potrebno, ali, evo, sad igra na pravoj poziciji, nosi Milano i u pravoj je formi. Ja sam uvijek vjerovao u njega, nikad nisam sumnjao. On je svoju kvalitetu pokazao i sad je tu najvažnije da bude zdrav."

A zdrav je konačno i Šime Vrsaljko, što itekako raduje izbornika. Desni bek Vatrenih odigrao je posljednjih 5 utakmica za Atletico Madrid i jedva čeka kraj ožujka i povratak u nacionalni dres.

gol expired Tudor nakon šestice Hajduka otvorio dušu: "Puno toga smrdi, nekima smeta Naš Hajduk i žele da se to sruši" divider

"Jako bitna stvar - Šime Vrsaljko za reprezentaciju i u igračkom smislu i u drugom smislu - za ambijent, za atmosferu. Šime je zaista nedostajao nama ovih godinu dana, ali jedva ga čekam da se pojavi ponovno s reprezentacijom. To će biti u Dohi ako bude sve u redu. Vrsaljko je veliki dobitak."

Nije Dalić zaboravio pohvaliti ni Maria Pašalića, koji briljira u Atalanti. 25-godišnji veznjak ove sezone skupio je 7 golova i 5 asistencija u svim natjecanjima.

"Igra sjajno, pokazuje pravu formu. Njemu zaista treba da čestitamo svi, on je prošao puno tih posudbi iz Chelseja, uvijek je ostao uporan, jak, čvrst. Evo, sad pokazuje svoju kvalitetu."

gol expired Rijeka slavila u derbiju kola: Gorgon srušio Osijek, sporna situacija u završnici divider

Baš kao što je i svoju pokazao Andrej Kramarić prošlog vikenda kada ga je izbornik došao uživo gledati protiv Brekalovog Wolfsburga. Krama je isporučio gol i asistenciju.

"Ono što sam ja vidio u Njemačkoj da je Krama bio najbolji igrač Hoffenheima, igrao je jako dobro, u dobroj formi je. Brekalo je ušao, namjestio je gol, sad je dao gol - isto je u pravoj formi. Samo neka tako ostane do Europskog prvenstva!"

gol expired Genijalac u elementu: Lionel Messi zabio četiri gola u petardi Barcelone divider

Izbornik će idućeg vikenda u posjet Modriću i Rakitiću koji se u Madridu sastaju u El Clasicu, a potom slijedi reprezentativno okupljanje i put u Katar gdje nas čekaju susreti s Švicarskom i Portugalom.

"To nam treba, tako jake utakmice. Mi smo viceprvaci svijeta i moramo takve utakmice igrati. Veliki protivnici, pravi turnir koji će nam pokazati zaista sve ono što mi hoćemo vidjeti, pravo stanje reprezentacije, greške, probleme koje moramo otkloniti. Probat ćemo sve igrače koje ćemo voditi u Dohu. Dat ćemo im svima šansu da vidimo gdje smo i što smo."

Izravne prijenose susreta Vatrenih u Dohi krajem ožujka ćete moći pratiti samo na - NOVOJ TV.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider