Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oživio karijeru

Nekoć veliki talent hrvatskog nogometa ostvario podvig i dogovorio transfer: Bombastičan povratak u Prvu HNL!

Marko Dabro postigao je 30. gol u sezoni u posljednjem kolu 2. HNL i izjednačio golgeterski rekord Zdravka Popovića iz 2007.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novopečeni napadač Lokomotive i Marko Dabro uspio je izjednačiti golgeterski rekord Druge HNL.

U posljednjem kolu 2. HNL BSK iz Bijelog Brda odigrao je 2:2 u Opatiji, a Dabro je postigao prvi pogodak na utakmici. 

To mu je 30. gol u prvenstvu, čime je izjednačio rekord Zdravka Popovića, koji je u dresu Croatije iz Sesveta postigao 30 golova u sezoni 2006./2007.

Dabro je imao fantastičnu sezonu u BSK-u, koji je na kraju zauzeo treće mjesto s 55 bodova, sa samo četiri boda zaostatka za prvakom Hrvatskim dragovoljcem.

Kao što se i očekivalo, Dabro seli u Prvu HNL. Iako je imao i nekoliko inozemnih ponuda, u četvrtak je ipak potpisao ugovor s Lokomotivom. Ovaj je put odlučio ne preskakati stepenice.

gol expired Sjajna sezona Kramarića u Bundesligi: Nagelsmann ga hvali na sva zvona, a on otkrio što misli o konkurenciji u napadu divider

Dabro je dijete vinkovačke Cibalije, svojevremeno je važio za velikog talenta hrvatskog nogometa. Prije sedam i pol godina postao je najmlađi debitant u Prvoj HNL sa 16 godina i dva dana. Debitirao je protiv Splita. Prošao je i sve omladinske selekcije hrvatske reprezentacije. Tražili su ga brojni klubovi, a Cibalia ga je prodala talijanskoj Fiorentini za 800 tisuća eura.

Pokazalo se da to nije bio dobar potez. Otišao je premlad iz Hrvatske, nije se snašao u Italiji, karijera mu je krenula nizbrdo. Vratio se u Cibaliju, pa je otišao u Goricu, onda u slovenski Bravo, da bi mu karijera naposljetku uskrsnula u malom slavonskom mjestu.

Nakon scila i haribda koje je prošao u kratkoj karijeri, Dabro je pronašao sebe u Bijelom Brdu i konačno proradio, bolje rečeno eksplodirao.

Potkraj prošle godine naveliko se pisalo o interesu Osijeka za napadača koji je u ožujku napunio 24 godine. Tražilo ga je nekoliko klubova iz Prve HNl, ali, eto, Dabro je naposljetku izabrao u Lokomotivu, koja je poznata po afirmaciji mladih igrača i ako se sve bude razvijalo po željama vinkovačkog napadača, mogla bi mu biti odskočna daska za veće klubove. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider