Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Atletico trlja ruke

Čudesna akcija skupocjene mlade zvijezde: Evo zašto su ga platili kao suho zlato!

Ako se po jutru dan poznaje, Atleticu će se isplatiti najveća investicija u povijesti madridskog kluba.

Galerija Joao Felix i Bruno Gonzalez (Foto: AFP) Joao Felix (Foto: AFP) Jonas i Joao Felix (Foto: AFP) +2 Joao Felix (Foto: AFP)

Rojiblancosi su ovog ljeta kupili mlađahnu zvijezdu portugalskog nogometa Joaa Felixa za čak 126 milijuna eura.

Mnogi su zavrtjeli glavom kada je objavljena vijest da je Atletico postigao dogovor s Benficom te da kupuje Felixa za astronomski iznos. To je rekordni Atleticov transfer i četvrti najveći transfer općenito. Hrvatski ljubitelji nogometa mogli su gledati Felixa prošle sezone uživo na Maksimiru protiv Dinama u osmini finala Europske lige. Nije odigrao ništa specijalno.

Euforija u Madridu: Ovo se nije dogodilo 15 godina, a tek se očekuje ludnica Momčad Real Madrida (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) Sergio Ramos i Florentino Perez (Foto: AFP) +4 Zinedine Zidane i Florentino Perez (Foto: AFP)

Međutim, ako se po jutru dan poznaje, Atleticu će se isplatiti najveća investicija u povijesti madridskog kluba. 19-godišnji napadač brzo se prilagodio zahtjevima i igri kluba koji već godinama vodi temperamentni Argentinac Diego Simeone. Na pripremnim utakmicama bio je vrlo dobar, a što je najvažnija zablistao je i na službenom otvorenju sezone.

Čudesna akcija Felixa

Atletico je sinoć na Wanda Metropolitanu svladao nezgodni Getafe s 1:0, a 19-godišnji Portugalac imao je zapaženu rolu. Felix je imao vrlo dobru statistiku u službenom debiju za novi klub. Odigrao je praktički bez pogreške. Početkom drugog dijela pokazao je zbog čega je toliko plaćen. Felix je izveo spektakularnu akciju koja je podigla navijače na noge, u inače tvrdoj i ne previše atraktivnoj utakmici.

Atletico lovi još dvije velike zvijezde i slaže zastrašujuću ekipu: Pokucali na vrata Tottenhama i šokirali Real Diego Simeone s igračima Atletica (Foto: AFP) Diego Simeone (Foto: AFP) Joao Felix (Foto: AFP) +2 Diego Costa i Felix Zwayer (Foto: AFP)

Prihvatio je loptu na šezdesetak metara od gola suparnika uz desnu aut-crtu. Krenuo je ulijevo naprijed i prodao tunel prvom čuvaru, othrvao se drugom, otresao ga od sebe, pa je potom lijevom nogom „zarolao“ loptu na desnu stranu i istovremeno prodao lažnjak trećem čuvaru, koji ga je nastavio pratiti i naposljetku ga je srušio u šesnaestercu. Možda i nije bio jedanaesterac, no sudac je pokazao na bijelu točku. Alvaro Morata nije uspio realizirati kazneni udarac i postići svoj drugi pogodak na utakmici.

Nekoliko minuta kasnije Simeone je odlučio izvesti Felixa iz igre. Portugalac je dobio ovacije dobro ispunjenog stadiona.

„Joao je imao problema s grčevima, zato sam ga izvadio“, objasnio je nakon utakmice argentinski stručnjak, koji je po običaju cijelu utakmicu proveo skačući i gestikulirajući pokraj aut-crte. Štoviše, Simeone je bio čak agresivniji nego inače.

Nervozni Simeone

Posebno je bio nervozan nakon što je Morata promašio jedanaesterac. Domaće je to zamalo skupo stajalo jer je Angel Rodriguez u završnici utakmice uzdrmao gredu. Simeone je nakon posljednjeg sučevog zvižduka s visoko podignutim rukama u punom sprintu otrčao u svlačionicu. Budući da Atletico u posljednje tri sezone nije slavio u prvom kolu prvenstva, jasno je zašto je Simeone bio toliko nervozan.

Povijesna katastrofa i poniženje Reala: Atletico im utrpao nevjerojatnih sedam komada! Zinedine Zidane (Foto: AFP) Joao Felix (Foto: AFP) Diego Costa (Foto: AFP) +4 Naguravanje Real - Atletico (Foto: AFP)

„Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme. Kontrolirali smo utakmicu i igrali kako je nama najviše odgovaralo. Imali smo potrebnu dubinu preko bočnih igrača Lodija i Trippiera. Nakon što smo poveli isključen je njihov pa naš igrač. To je promijenilo dinamiku utakmice. Početkom drugog dijela promašili smo jedanaesterac. Znali smo da se Gefate neće predavati i da će nam biti teško do posljednje sekunde. Izdržali smo do kraja i pobijedili“, rezimirao je Simeone.

Iako se očekivali da bi Atletico s novim igračima mogao igrati osjetno ofenzivnije nego prošlih sezona, čini se da Simeone neće odveć mijenjati strategiju. Atletico je igrao otprilike kako smo ga i navikli gledati pod dirigentskom palicom argentinskog stručnjaka. I dalje ga karakterizira čvrsta obrana i agresivni srednji red.

Atletico prijeti Barci i Realu

Nema tu previše lepršavosti. Možda će u nastavku sezone, kada se linije posve uigraju, Simeone ponešto promijeniti taktiku i zaigrati više napadački. Prošla sezona je pokazala da Atletico mora postizati više golova ako se želi upustiti u utrku s Barcelonom i Realom. Vidjet ćemo kako će to ići. Zasad to ne izgleda loše, ali sigurno može i bolje.

Kako će izgledati novi Atletico? Simeone priprema velike promjene i uigrava novu formaciju Atletico Madrid 2019./2020. (Foto: Homecrowd.io) Diego Simeone (Foto: AFP) Joao Felix (Foto: AFP) +3 Dani Ceballos i Marcos Llorente (Foto: AFP)

Atletico ima dobar raspored na startu prvenstva. U sljedećem kolu Rojiblancosi idu na gostovanje kod gradskog rivala Leganesa pa dočekuju Eibar. Ako uzmu svih devet bodova, uhvatit će dobar zalet i iskazati najviše ambicije. Barcelona i Real zasad ne izgledaju previše uvjerljivo, Atletico bi ove sezone mogao štošta napraviti ako na startu zadrži priključak, još više ako napravi i kakvu bodovnu razliku. Već nakon prvog kola bježi Barci tri boda, a s Realom je poravnat.

U svakom slučaju, Felix bi mogao uspješno nadomjestiti Antoinea Griezmanna. Zasad se čini da 126 milijuna eura nije uzalud potrošeno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider