Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što je pozadina sukoba?

Conte pokazao srednjak predsjedniku Juvea, teške riječi u novoj bici dugotrajnog rata: "Odj**i, ušuti!"

Antonio Conte i Andrea Agnelli gledaju se preko nišana već sedam godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Derbi d' Italia između Juventusa i Intera uvijek garantira napetost i tenzije, ali rijetko je bilo tako eksplozivno kao u utorak navečer u Torinu.

Rezultatom 0:0 Juventus je obranio 2:1 iz prve utakmice i izborio finale, ali nakon utakmice najmanje se priča o rezultatu. Naslovnice su osvojili Interov Antonio Conte i Juventusov predsjednik Andrea Agnelli, koji su se pred svima sukobili tijekom utakmice.

Conte je Agnelliju čak i pokazao srednji prst na poluvremenu, što je uhvatila kamera, a prema izjavama svjedoka, napravio je to i nakon posljednjeg sučeva zvižduka.

"Juventus treba pokazati više pristojnosti i sportskog duha"

"Ušuti, odj**i, šup*ino", vikao je Agnelli na Contea. Osim rivalskih trenera i predsjednika, u tunelu su se sukobili i klupski dužnosnici - Juventusov Fabio Paratici i Interov Lele Oriali. Nema što, pravi derbi u punom smislu te riječi…

Dinamo - Osijek U cijelom kaosu oko sudaca i borbi za prevlast, određeni suci za derbi Dinamo – Osijek divider

"Mislim da bi iz Juventusa trebali pokazati više pristojnosti, sportskog duha i poštovanja prema onima koji rade", rekao je Conte nakon utakmice dok traju prepucavanja tko je počeo.

Vremenski, počelo je još 2014. kada je Conte osvojio treći uzastopni naslov s Juventusom i tako vratio Staru damu u vrh talijanskog nogometa nakon Calciopolija i izbacivanja u drugu ligu.

"Ne možeš s 10 eura otići u restoran u kojem jelo košta 100 eura"

Conte je ubrzo nakon te titule dao otkaz. Nekoliko mjeseci ranije kritizirao je upravo i njezinu poslovično štedljivu transfernu politiku.

gol expired Novi Hrvat u Bayernu? Bivši Dinamov dragulj proigrao i došao na radar Bavaraca, poznata i cifra divider

"Ne možeš s 10 eura otići u restoran u kojem jelo košta 100 eura", slikovit je tada bio Conte.

Tu je pukao odnos Agnellija i Contea, a ratne sjekire nisu nikad zakopali. Contea je naslijedio Max Allegri, a nakon njegova odlaska 2019. Pavel Nedved i Paratici planirali su vratiti Contea na klupu, ali veto je postavio Agnelli, pa je novi trener postao sada već bivši Maurizio Sarri.

S obzirom na posljednji ispad, tko zna što se sve dogodilo u pozadini. Nema sumnje da će svaki njihov sljedeći susret biti pod posebnim povećalom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider