Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve oči uprte u njega

U cijelom kaosu oko sudaca i borbi za prevlast, određeni suci za derbi Dinamo – Osijek

Poznato je tko će suditi najzanimljiviju utakmicu nastavka nogometnog prvenstva.

Dinamo - Osijek (Foto: GOL.hr)

U hrvatskom nogometu trenutačno vlada pravi košmar i borba za prevlast. Nakon što su se u Dinamu i Rijeci pobunili protiv nekih sudačkih odluka na njihovu štetu u posljednjim kolima, ekspresno je raspuštena Komisija za suđenje te su se na određeni način ostvarile prijetnje upućene s Maksimira putem priopćenja te iz Dubaija, gdje boravi Rijekin gazda Damir Mišković.

Zanimljivo, na sastanku Izvršnog odbora HNS-a na kojem se i presudilo sudačkoj organizaciji iz protesta je prostorije napustio Osječanin Ante Vučemilović-Šimunović, inače prvi dopredsjednik HNS-a.

NK Osijek ove se sezone umiješao u borbu za vrh, a osim tijesne borbe na terenu vodi se i žestoka bitka na drugim poljima. U subotu na Maksimiru bodovno poravnati Dinamo i Osijek igraju najzanimljiviji susret proljetnog dijela sezone, a sve je zanimalo tko će u tom silnom kaosu biti određen kao glavni sudac utakmice.

Dobili smo informaciju da će derbi izravnih konkurenata za naslov suditi naš najiskusniji sudac Ivan Bebek, tj. postava iz utakmice Osijek – Hajduk iz prošlog kola. Bebek kao glavni sudac s pomoćnicima Bojanom Zobenicom i Robijem Kezeleom. Za četvrtog suca nije poznato tko će biti određen.

Bebek nije loše sudio utakmicu u Osijeku, no neki mu zamjeraju možda prestrogo dosuđeni drugi žuti karton Mujakića, koji je povukao Bočkaja za dres na početku drugog dijela utakmice. No ne može se reći da odluka nije bila ispravna.

Bebeka je kao četvrtog suca nedavno prozvao i Zoran Mamić, no čini se kako je ipak najvrući mogući vrući krumpir predan u ruke onog najiskusnijeg.

Realno, to je vjerojatno najbolja sudačka postava u ovom trenutku u HNL-u i stoga je logično da Bebek sa svojim pomoćnicima sudi možda i najvažniju utakmicu sezone.

Kako će odraditi posao, to ćemo tek vidjeti. Nadajmo se da neće biti repova, da suci neće biti u centru pažnje. U svakom slučaju, želimo im puno sreće i da odrade svoj posao na najbolji mogući način. 

Tko je kriv za loše suđenje u HNL-u?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider