Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pratite na GOL.hr-u

Inter je favorit u finalu Europske lige protiv Seville: Sve je spremno za veliki dvoboj

U petak se igra prvo veliko finale završnice europske klupske sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Treneri Seville Julen Lopetegui i Intera Antonio Conte dan uoči finalnog dvoboja nogometne Europske lige koji će se igrati u petak u Koelnu (21 sat) složili su se kako je favorit talijanski doprvak.

"Inter je momčad puna igrača svjetske klase, ali mi smo odlučni odigrati odličnu utakmicu. Morat ćemo usmjeriti utakmicu na način da koristimo vlastite jake strane te na terenu igrači moraju raditi jedni za druge. Naš suparnik natjerat će nas da budemo na svojoj najvišoj razini", kazao je Lopetegui.

gol expired Bomba iz Katalonije: "Messi rekao Koemanu da se ne vidi u Barceloni" divider

Sevilli će ovo biti šesti nastup u finalu Europske lige, a u svih dosadašnjih pet nastupa osvojila je i naslov, 2006. pobijedila je Middlesbrough, 2007. Espanyol, 2014. Benficu, 2015. Dnipro, a 2016. Liverpool.

U posljednja dva tjedna Sevilla je u nastavku Europske lige ostvarila tri pobjede uz primljen samo jedan pogodak, prvo je u osmini finala svladala Romu s 2:0, potom Wolverhampton Wandererse s 1:0, da bi u polufinalu nadigrala Manchester United s 2:1.

S druge strane, Inter je 10 godina čekao na nastup u nekom eurofinalu. Tada je u završnici Lige prvaka sa 2:0 bio bolji od Bayerna iz Munchena za svoj treći naslov prvaka Europe. I u ovom natjecanju Inter ima tri trofeja, sva tri osvojena u 90-im godinama prošlog stoljeća, 1991. je u finalu nadigrao Romu, 1994. Austriju iz Salzburga, a 1998. Lazio.

Saša Lugonjić - Finale Lige Prvaka - 6 PSG ili Bayern: Hoće li se nastaviti čudesan niz hrvatskih nogometaša u finalima? divider

Kao i Sevilli, nastup u finalu će biti četvrti za Inter od nastavka Europske lige u Njemačkoj te je također u dosadašnja tri nastupa primio samo jedan gol. Talijanski sastav u osmini finala je s 2:0 bio bolji od Getafea, potom je u četvrtfinalu s 2:1 svladao Bayer iz Leverkusena, da bi u polufinalu deklasirao Šahtar iz Donecka s 5:0, a karakteristično je bilo to da je svaki put iskoristio prvu priliku na utakmici i potom kontrolirao događanja na travnjaku.

Na klupi Intera od prošlog ljeta je trofejni stručnjak Antonio Conte, koji je s Juventusom osvojio tri naslova prvaka Italije, dok je tijekom dvije godine provedene na Stamford Bridgeu s Chelseajem osvojio po jedno prvenstvo i FA Kup. I tijekom igračke karijere Conte se naosvajao trofeja, ali također zna kako se pamte samo pobjednici.

gol expired Grbić se predstavio navijačima Atletica: "Moji snovi su se ostvarili. Dolazim iz Hajduka koji ima isti mentalitet" divider

"Istog trenutka kada sam prihvatio ovaj posao rekao sam kako moramo pokušati osvojiti neki trofej. Imam jako dobru skupinu igrača koji uvijek žele napredovati, a sada imaju i priliku učiniti nešto povijesno. Možemo biti ponosni što smo u finalu, ali iz osobnog iskustva znam kako se pamte samo pobjednici, jer sam tijekom igračke karijere nastupio u četiri finala Lige prvaka, ali pobijedio sam samo jednom, dok sam u preostala tri navrata izgubio. Ta činjenica trebala bi nam dati dodatnu motivaciju", naglasio je Conte.

gol expired Enrique na neviđen način pozvao Danija Olma u reprezentaciju Španjolske divider

 

VJEROJATNI SASTAVI:

SEVILLA: Bounou - Jesus Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon - Banega, Fernando, Jordan - Suso, En-Nesyri, Ocampos

INTER: Handanovič - Godin, De Vrij, Bastoni - D'Ambrosio, Gagliardini, Brozović; Barella, Young - Lukaku, Lautaro

gol expired Talijani bruje: Ibrahimović prevario dugogodišnju partnericu s prelijepom novinarkom divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider