Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odluka u nedjelju

PSG ili Bayern: Hoće li se nastaviti čudesan niz hrvatskih nogometaša u finalima?

PSG ili Bayern? U nedjelju pada odgovor na pitanje tko je novi prvak Europe.

Na stadionu Luž u nedjelju pada odgovor na posljednje otvoreno pitanje nogometne sezone. Bayern ili Paris Saint Germain?

Bavarski div do sada je u 10 navrata igrao utakmicu za naslov prvaka Europe, a u točno pola ih je slavio. Posljednji put 2013. Pariškom klubu do sada je maksimum bilo jedno polufinale i u godini u kojoj klub slavi 50 godina od osnutka prvi će se put boriti za europsku krunu.

gol expired Grbić se predstavio navijačima Atletica: "Moji snovi su se ostvarili. Dolazim iz Hajduka koji ima isti mentalitet" divider

Kada je u pitanju vrijednost momčadi i površnim pratiteljima nogometa jasno je da su i njemački i francuski prvak europski super-teškaši. Roster momčadi s Alianz Arene procijenjen je na skoro 930 milijuna eura, dok je društvo s Parka Prinčeva vrijednije od 800 milijuna eura.

Put Bayerna do velikog finala jedan je od najimpresivnijih u povijesti Lige prvaka. Bavarci su u 10 utakmica ostvarili svih 10 pobjeda, a jedina momčad koja je uspjela upisati tek minimalni poraz bio je Olympiakos u skupini. Posebna priča je, naravno, epskih 8:2 protiv Barcelone.

gol expired Službeno: Ivo Grbić novi je golman Atletico Madrida divider

Impresivni su golgeterski učinci Bayerna i njegovih glavnih igrača. 42 gola u 10 utakmica najbolji je prosjek u povijesti na putu do finala, a prvi strijelac Robert Lewandowski postigao ih je 15. Kada učinku čudesnog Poljaka dodate i onaj drugog strijelca Gnabryja, KLIK vidite da je jedina momčad u Ligi prvaka ove sezone koja je postigla više pogodaka od briljantnog Bayernovog dvojca - Paris Saint Germain. Tuchelova momčad 25, Lewandowski i Gnabry 24.

Što se tiče puta Parižana do velikog finala, u skupini su remizirali samo s Realom, a jedini poraz upisali u prvoj utakmici osmine finala u Dortmundu. Nakon toga uslijedile su tri pobjede kojima je konačno ostvaren san katarskih vlasnika o nastupu u najvećoj utakmici u svijetu klupskog nogometa.

Liga prvaka s godinama je postala opsesija Katarana, nakon što u sedam uzastopnih sezona klub nije uspio izboriti polufinale. A, u tom periodu momčad su vodili Carlo Ancelotti, Laurent Blanc, Unai Emery i sad Thomas Tuchel.

gol expired Messi iznenada prekinuo godišnji odmor i već danas (ljutit) stiže u Barcelonu na krucijalni sastanak divider

46-ogodišnjem Tuchelu će s druge strane u velikom finalu stajati devet godina stariji sunarodnjak Hansi Flick. I taj okršaj vrlo je zanimljiva priča. Za razliku od Tuchela, čiji je put poprilično nalikovao Kloppovom, priča Hansija Flick više je priča o "slučajnom junaku". Dugogodišnji pomoćnik Joachima Löwa u reprezentaciji, prošlo ljeto postao je pomoćnik Nike Kovača u Bayernu. A, ostalo je - rekli bismo - povijest. Nakon odlaska Kovača, Flick je dobio priliku i preporodio Bayern. Od 35 utakmica dobio je 32 i osigurao si ugovor do 2023.

Značajan dio te sjajne Bayernove serije je i naš Ivan Perišić. Čijim smo ulaskom u finale i devetu uzastopnu sezonu dobili svog reprezentativca u utakmici za europski naslov.

Olić i Pranjić nisu uspjeli osvojiti naslov s Bayernom 2012., ali godinu dana kasnije krenuo je niz hrvatskih pobjeda u finalima koji još traje. Od Mandžukića, preko Modrića i Rakitića, pa trostrukog trijumfa Modrića i Kovačića, te lani Lovrena. U nedjelju ćemo saznati hoće li se na ovu listu upisati i Perišić.

gol expired Krznar istaknuo najveću prednost Cluja protiv Dinama divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider