Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabio više od 300 golova

Legenda se oprostila u 42. godini: Ispunio misiju svog kluba i zaključio karijeru

Peruanski reprezentativac prestao je s aktivnim igranjem nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Werdera uspjeli su u dramatičnoj završnici uzvratne utakmice izvući ono što im je trebalo - remi s golovima - te će i iduće sezone igrati u Bundesligi.

Ovaj put bez Claudija Pizarra. Legendarni napadač još je ranije najavio kako će mu dvoboj s Heidenheimom biti posljednji u igračkoj karijeri koja se protegnula na gotovo četvrt stoljeća.

Pizarro je već odavno u veteranskim godinama, ali se nije dao, odolijevao je zubu vremena i budući da nije imao problema s ozljedama, igrački aktivan bio je sve do sinoć.

gol expired Dramatičan rasplet dodatnih kvalifikacija: Slavni njemački klub izbjegao ispadanje divider

Početkom listopada proslavit će 42. rođendan i sad je zbilja došlo vrijeme za kraj njegove profesionalne karijere, koja je započela još 1996. godine u peruanskom klubu Deportivo Pesquero. Zadržao se tu jednu sezonu, potom su uslijedile dvije u dresu Allianza Lime, nakon čega njegov talent prepoznao Werder.

U Bayernu briljirao, u Chelseaju se nije snašao

Bio je to njegov prvi dolazak u Bremen, a zanimljivo je da će se kasnije vratiti još tri puta u taj grad. U međuvremenu je status legende dobio i u Bayernu, za koji je igrao šest godina, od 2001. do 2007., postigavši pritom više od 150 golova.

U Chelseaju se nije snašao, u sezoni 2007./2008. u 32 nastupa postigao je tek dva pogotka pa je uslijedio povratak u, pogađate, Werder.

Konačna bilanca iznosi više od 300 golova i više od 100 asistencija za sve klubove za koje je igrao.

Što se Werdera tiče, njih čeka ozbiljan remont kako se ne bi iduće sezone spašavali u posljednjim kolima i kako bi završili iznad razočaravajuće 16. pozicije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider