Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaboravljenih 22

PSG i City za siromašne: Sjećate li se kako su izgledali nogometni bogataši prije dolaska šeika?

Današnji suparnici međusobno su igrali ukupno pet puta, prvi put igrali su u Europa ligi 2008. taman prije nego što su šeici ušli u njih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Derbi drugog kola grupne faze Lige prvaka svakako će biti susret superbogataša PSG-a i Manchester Cityja. Raskošnim travnjakom Parka prinčeva trčkarat će najskuplji svjetski nogometaši i nikoga neće začuditi da se ponovo susretnu u kasnijoj fazi natjecanja.

S jedne strane bit će Pep Guardiola, Ruben Dias, Jack Grealish, Kevin De Bruyne..., a s druge Mauricio Pochettino, Lionel Messi, Neymar i Kylian Mbappe.

gol expired PSG slavio u derbiju grupne faze Lige prvaka: Messi prvim golom za novi klub bacio City na koljena! divider

Ukupno su dosad igrali pet puta međusobno, prvi put u Europa ligi 2008. godine taman prije nego je šeik Abu Mansour kupio vlasnički udio u Manchester Cityju i počeo lupati silnu lovu na igračka pojačanja.

Te za Građane posebne godine započeo je makeover koji traje i danas i koji je davno prošao milijardu eura ulaganja u igračke zvijezde. Njegov kolega Nasser Al Khelaifi krenuo je nešto kasnije u PSG-u, 2011. godine i također prebacio magičnu granicu ulaganja u pojačanja.

U novije vrijeme, odnosno od dolaska stranih vlasnika, odigrali su četiri utakmice. U "post-šeik" eri prvi put su se susreli 2016. godine u četvrtfinalu Lige prvaka. Nakon 2:2 u Parizu, City je na Etihadu golom De Bruynea pobijedio 1:0 i plasirao se u polufinale, gdje su pukli od Real Madrida koji je na kraju i osvojio Ligu prvaka.
Igrali su i lani.

U polufinalu su Građani slavili s 2:1 u Parizu i 2:0 na strani, ali u finalu su izgubili od Chelseaja. City također još nije okusio slast najelitnijeg europskog trofeja, tako da jedni i drugi još čekaju svoju konačnu nagradu, odnosno ušati trofej.

Danas njihove udarne momčadi svaki klinac zna napamet, međutim 2008. godine, dok još nisu spiskali po milijardu plus u pojačanja, malo tko ih je znao nabrojati.

Za City su igralli Hart – Zabaleta, Ben Haim, Dunne, Garrido – Ireland, Elano, Kompany– Vassel, Sturridge, Jo, a za PSG Landreau – Bourillon, Traore, Kamara, Sakho – Pancrate, Makelele, Clement, Rothen – Kežman, Luyindula.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider