Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
teški gubici

Cijeli hrvatski futsal opet u šoku: Caparova pogibija dogodila se pola godine nakon Čuljkova odlaska

Futsal Dinamo i cijela hrvatska malonogometna zajednica tuguju zbog još jednog odlaska jednog od najboljih.

Matija Capar (Foto: HNS) (Foto: HNS)

Hrvatsku javnost, naročito onu sportsku, potresla je vijest o teškoj prometnoj nesreći na autocesti A1 u kojoj su živote izgubili Matija Capar i maloljetni malonogometaš, kadet momčadi Futsal Dinamo. Još su dvije osobe ozlijeđene u nesreći koja se dogodila u blizini Zagreba, na povratku s turnira u Šibeniku.

Matija Capar bio je jedan od najboljih hrvatskih malonogometaša i bivši reprezentativac. Karijeru je počeo kao 17-godišnjak zagrebačkom Promet Orkanu s kojim je osvojio prvenstvo i nacionalni kup. Proslavio se igrama za Nacional s kojima je također osvojio naslov prvaka, a čak je sedam puta osvajao prestižni turnir Kutija šibica.

Capar je naslov malonogometnog prvaka osvojio i s Alumnusom, iz kojeg je početkom 2015. godine prešao u Futsal Dinamo u kojem je osim igračke karijere započeo i onu trenersku kao trener kadetske momčadi.

Capar je bio omiljeni lik malonogometnih terena. Zauvijek ćemo pamtiti njegove pogotke u posljednjim sekundama Španjolskoj i Češkoj, a jedan od takvih zabio je prije nekoliko dana u polufinalnoj utakmici protiv MNK-a Novo Vrijeme. Dom sportova je eruptirao, BBB-i su bili u ekstazi, tko bi rekao da će to biti njegov posljednji gol…

Ovo je druga velika tragedija za Futsal Dinamo, ali i cijeli hrvatski futsal u samo pola godine. U prosincu se na jednom turniru u Varaždinu srušio te ubrzo preminuo u bolnici Mate Čuljak, legenda Uspinjače i Alumnusa te jedan od osnivača Futsal Dinama.

Dva velika malonogometaša i dva velika čovjeka pamtit ćemo zauvijek.

Matija Capar (Foto: HNS) Matija Capar (Foto: HNS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider