Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
CIES-ova ljestvica

Ajax "proizveo" najveći broj igrača u Europi: Dinamo zauzeo visoko treće mjesto, a evo kako stoji Hajduk

CIES je za ovu godinu objavio ljestvicu klubova prema "proizvodnji igrača" na kojoj 3. mjesto drži Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodni centar za sportske studije ili kraće CIES objavio je poredak europskih klubova prema broju poniklih igrača u školi nogometa koji sada igraju na najvišoj razini diljem Europe.

Tako je na prvom mjestu nizozemski Ajax koji je odgojio čak 81 igrača, dok je na trećem mjestu zagrebački Dinamo sa 70 igrača diljem Europe, čime su ponovili prošlogodišnji uspjeh.

Što se pak tiče ostalih hrvatskih klubova, na listi se pojavio i splitski Hajduk koji je, u usporedbi s prošlom godinom, doživio veliki pad s osmog na 19. mjesto. Tako ove godine imaju 43 igrača koja igraju diljem Europe, a da su ponikli u njihovoj školi nogometa.

Ako se uzmu u obzir samo oni nogometaši koji trenutno nastupaju u pet najboljih liga Europe, tada su po "proizvodnji igrača" najbolji Real Madrid i Barcelona koji imaju po 42 igrača.

gol expired Navijači Bayerna ne žele njihov novac: Digli su glas protiv bogatog sponzora, traže raskid ugovora divider

Pri provedbi ovog istraživanja CIES se koristio sljedećim kriterijima: broj odigranih utakmica tijekom prošle godine, sportska razina klubova u kojima su igrali te utakmice, kao i njihova dob.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider