Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiva inicijativa

Navijači Bayerna ne žele njihov novac: Digli su glas protiv bogatog sponzora, traže raskid ugovora

Već nekoliko godina navijači Bayerna bune se protiv sponzorske suradnje s katarskom aviokompanijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za točno mjesec dana na rasporedu je godišnja skupština minhenskog Bayerna na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o prekidu suradnje s jednim od najbogatijih sponzora, Qatar Airwaysom.

Danas su to zatražili navijači koji ne žele da katarska aviokompanija, koja je u katarskom vlasništvu, više sponzorira njihov klub, javlja njemački Kicker.

Razlog tome su sve glasnije optužbe da Katar zanemaruje ljudska prava i dopušta korupciju u sportu, stoji u objašnjenju navijača bavarskog kluba koji su dodali sljedeće.

"Surađujući s državnom tvrtkom, Bayern aktivno pomaže u skretanju pozornosti s pritužbi za kršenje ljudskih prava i stvaranju slike Katara kao moderne, kozmopolitanske zemlje", poručio je jedan od navijača Bayerna.

gol expired Direktor Uniteda otkazao sve sastanke za danas: Čeka ga razgovor s vlasnikom kluba! Sprema se otkaz Solskjaeru? divider

Iako je ranije bilo prigovora na praksu Bayerna da se zimi odlazi na pripreme u Katar, navijači sada tvrde da nemaju ništa protiv toga pod jednim uvjetom: da to bude prilika za kritički razgovor čelnika Bayerna i predstavnika katarske države o zanemarivanju ljudskih prava.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider