Iako su već doveli nekoliko skupih pojačanja, čini se da Atletico Madrid nema još namjeru stati. Prema pisanju madridskog dnevnika AS, predstavnika Tottenhama sastao se s izvršnim direktorom Atletica Miguelom Angelom Gilom i ponudio mu usluge ni manje ni više nego Christiana Eriksena.

Atletico bi za 27-godišnjeg Danca trebao platiti oko 70-ak milijuna eura i on bi trebao biti zadućen za kreaciju napada, ali i edukaciju mladog Joao Felixa, koji je stigao ovog ljeta za nestvarnih 126 milijuna eura.

Eriksen je bio vrlo blizu prelaska u Real Madrid, ali su se prioriteti Kraljevskog kluba malo promijenili nakon dolaska Edena Hazarda, te aktualnom jurnjavom za Paulom Pogbom. Eriksen je sada pao u drugi plan, što bi neki drugi klub mogao iskoristiti.

Danac ima ugovor s Tottenhamom do ljeta 2020. godine, te za manje od pet mjeseci može početi pregovarati s drugim klubovima o napuštanju Londona po isteku ugovora. Besplatno naravno. Upravo je taj istek ugovora prilika da ga se dobije za jeftinije od 100 milijuna eura, koliko je njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu.

Eriksen je lani upisao 51 nastup i pritom zabio 10 pogodaka, te upisao 17 asistencija.