Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prometno u madridu

Ovo se dugo nije dogodilo: Atletico doveo igrača Reala, oni im skoro "sabotirali" rekordni transfer

Izravni transferi na relaciji Real - Atletico izrazito su rijetki.

Dani Ceballos i Marcos Llorente (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Atletico Madrid doveo je veznjaka Marcosa Llorentea iz gradskog rivala Reala za 30 milijuna eura ne računajući moguće bonuse.

Llorente je dijete Reala u kojem je proveo cijeli život, a sada će zaigrati u redovima Rojiblancosa. Transferi na relaciji Real – Atletico događaju se izrazito rijetko – posljednji igrač koji je iz Reala izravno prešao u Atletico bio je Jose Manuel Jurado još 2006. godine.

Bila su to neka druga vremena za Atletico, koji je tih godina uglavnom stanovao u sredini ljestvice. Jurada, danas 32-godišnjeg veznjaka kineskog Yataija, platili su tada tri milijuna eura.

Rijetki su izravno prelazili iz Reala u Atletico i obrnuto

Dva najveća madridska kluba imaju svojevrsni pakt o nenapadanju, nepisani dogovor po kojem ne kupuju igrače jedni od drugih. Posljednjih godina taj je pakt ipak poljuljan, pa je tako Real prije dvije godine kupio Atleticova Thea Hernandeza.

Vjerojatno najpoznatiji prebjeg je slavni Raul, iako on i nije imao puno izbora. Kad mu je bilo 15 godina, kontroverzni predsjednik Jesus Gil zatvorio je Atleticovu akademiju kako bi uštedio, pa je Raul prešao u redove gradskih rivala i – postao legenda.

Kad smo već kod Raula, spomenimo da ga je Real promovirao na mjesto trenera B momčadi Castille. Ranije je vodio mlade momčadi iz Realove akademije.

Real pokušao oteti Atleticu velikog talenta

U međuvremenu, Llorente je obavio liječničke preglede i potpisao na pet godina, a očekuje se da će uskoro isto napraviti i Joao Felix. Velika nada portugalskog nogometa blizu je potpisa za Atletico, koji je spreman Benfici platiti 120 milijuna eura odštetne klauzule..

Prema pisanju Marce, Real je pokušao ''sabotirati'' rekordni transfer gradskog rivala. Real je bio među zainteresiranima za Felixa, a u zadnji čas pokušao ga je dovesti u svoje redove. Benfici su ponudili 80 milijuna eura u ''kešu'' i mogućih 50 u bonusima, ali čelnici Benfice nisu pristali na takav aranžman.

Marca piše da je Felix gotovo sigurno na putu prema Atleticu te da će prodaja uskoro postati i službena.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider