Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pochettino poludio

Chelsea stavio viškove na prodaju po friziranim cijenama: Iznos koji traži za Kovačića još je najrealniji

Chelsea za Kovačića traži 40 milijuna eura, što je sasvim pristojno za igrača njegove kvalitete, ali lova koju traži za ostale je, najblaže rečeno, pretjerana.

Chelsea (Foto: Afp)

Nogometaši Chelseaja nakrcali su se igračima u protekla dva prijelazna roka i sad se sprema velika čistka, a novi šef Mauricio Pochettino sad je spremio listu za odstrel.

No viškova se ne planira riješiti jeftino ili besplatno. Naprotiv, želi na njima dobro zaraditi i pokušati nadoknaditi astronomske iznose koje je u posljednjih godinu dana isplatio za, u najmanju ruku, prosječne igrače.

Mauricio Pochettino Stigla je službena potvrda: Chelsea ima novog trenera divider

Mount na prodaju za 85 milijuna eura

Iznose koje traže za igrače objavio je danas britanski tisak, a oni su jednako pretjerani kao iznosi koje su isplatili za dovođenje pojačanja.

Najskuplji među njima je Mason Mount, za kojeg traže 85 milijuna eura!? Manchester United i Liverpool zainteresirani su zbog njegove engleske putovnice, ali iznos koji Plavi za njega traže zvuči malo previše.

Frank Lampard Lampardov oštri istup na odlasku iz Chelseaja: "Standardi su nikad niži" divider

Nerealni zahtjevi tu ne prestaju. Za Conora Gallaghera, primjerice, traže 45 milijuna eura. Uzmemo li u obzir da je Luka Modrić svojedobno prešao u Real Madrid za 35 milijuna, deset milijuna veći iznos za ime poput Gallagherova čak i u današnje doba zvuči previše. Newcastle, West Ham i Crystal Palace spominju se kao moguće destinacije jer ionako samo premierligaši mogu dati toliko novca za takvog igrača.

Kova za 40 milijuna

Najrealnije izgleda iznos koji traže za Matea Kovačića, on bi mogao otići ponudi li netko 40 milijuna eura. Ranije se spominjao Manchester City, u koji bi ga Guardiola doveo ode li Ilkay Gundogan u Barcelonu.

Erik Ten Hag Manchester United pokušava dovesti zaboravljenog igrača rivala divider

Christian Pulisic, Eduard Mendy, Trevor Chalobah i Ruben Loftus Cheek također odlaze, a Plavi ih procjenjuju na, pazite sad – 30 milijuna eura!? Svakako previše, osobito uzme li se u obzir njihova forma u protekloj sezoni, koja je sigurno utjecala na interes koji vlada za tim igračima.

Žele ukupno 300 milijuna eura

Na podužoj transfer-listi još su Hakim Ziyech i Callum Hudson Odoi. Prvi može ići za 18 milijuna eura, drugi za 11. To je realnije od ostalih zahtjeva, ali i dalje puno za igrače koji nisu na mapi u klupskom nogometu posljednjih nekoliko sezona.

Mauricio Pochettino Neobične tehnike novog trenera Chelseaja: Limun za upijanje negativne energije samo je početak divider

Za kraj, dvojice igrača sigurno će se riješiti, ali na njima neće zaraditi ništa, no barem neće više ništa ni izgubiti. Riječ je o Joau Felixu i Denisu Zakariji, koji će biti vraćeni s posudbi.

Kad se podvuče crta na te poslove i uspiju li ih utaliti za lovu koju planiraju, mogli bi američkom gazdi vratiti 300-tinjak milijuna eura od ogromnog iznosa koji je dosad uložio u "pojačanja".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider