Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Alternativa u Chelseaju

Neobične tehnike novog trenera Chelseaja: Limun za upijanje negativne energije samo je početak

Mauricio Pochettino vraća se u Premier ligu, ovog puta u Chelsea, i tamo će primijeniti neke od svojih bizarnih metoda koje koristi u svakodnevnom životu.

Mauricio Pochettino (Foto: Afp)

Bivši strateg Tottenhama, Mauricio Pochettino, sve je dogovorio sa Chelseajem te će ga preuzeti iduće sezone. Na klupi će zamijeniti Franka Lamparda, koji je poslužio kao privremeno rješenje do kraja sezone.

U novoj sredini Pochettino bi mogao primijeniti bizarne metode poput kriški limuna u svlačionici i uredu za upijanje negativne energije.

"Neki ljudi dolaze s negativnom energijom i tu nastupa limun. On služi kao barijera ili spužva koja je upija", izjavio je Argentinac, koji je očito sklon alternativnom načinu razmišljanja.

S obzirom na rezultate, atmosferu unutar kluba i širinu rostera trenutačno u Chelseaju, Pochettinu će trebati puno limuna kako bi stvari doveo u red.

Da kod njega nije baš sve alternativa, pokazuje i njegov analitički tim, koji će biti jedan od najvećih u ligi. Zasad onaj najbrojniji ima Ten Hag u Unitedu. No, i tu Poch ima rješenje.

"Mogu predvidjeti stvari koje će se dogoditi i njihove posljedice ili put kojim će određeni igrač krenuti. Mogu to vidjeti u njihovoj auri", napisao je Poch u svojoj knjizi.

U sezoni 2018./2019. Pochettino je odveo Tottenham do njihova povijesnog prvog finala u Ligi prvaka. Za njega se spremao hodajući po vatri. Nije mu to pomoglo jer je Liverpool porazio Spurse i tako ih ostavio bez trofeja.

Hoće li se ta metoda svidjeti igračima Bluesa, vidjet ćemo sljedeće sezone. Čini se kako su dosad okrenuli leđa dvojici trenera, na početku sezone Tuchelu, a potom i Potteru, stoga je pitanje kako će reagirati na ovakav, u najmanju ruku neobičan pristup.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider