Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otvorio dušu

Lampardov oštri istup na odlasku iz Chelseaja: "Standardi su nikad niži"

Chelsea je sezonu završio na 12. mjestu, što je najniži plasman kluba od sezone 1995./1996.

Frank Lampard (Foto: Afp)

Igre i plasman Chelseaja ove su sezone za zaborav. 12. mjesto u ligi, ispadanje u kupu i četvrtfinalu Lige prvaka jednostavno su ispod nivoa na koji smo navikli od londonske momčadi.

Svjestan je toga i Frank Lampard, koji se oprašta od klupe Chelesaja, a na njoj će ga zamijeniti Mauricio Pochettino.

"Standardi su u momčadi nikad niži. Sada mogu biti iskren u vezi s tim jer je ovo moja posljednja utakmica", izjavio je Lampard i svima obznanio ono u što su sumnjali.

Klub u tranziciji

Od Abramovičeva odlaska Chelsea je nastavio ulagati, ali razinu kvalitete nije podigao. Čini se kako klub zasad još nije pronašao stabilnost, što se očituje i u promjenama trenera.

Sezonu je započeo Thomas Tuchel, no nakon poraza od Dinama uručen mu je otkaz. Njega je zamijenio Potter, koji je trebao krenuti u slaganje momčadi po vlastitom ukusu, ali se nije snašao.

Razlika između vođenja Brightona i pritiska u Chelseaju ipak je bila prevelika pa je engleski stručnjak pao pod pritiskom i klub doveo do 14. mjesta na tablici. I njemu je uručen otkaz uz astronomsku odštetu, a palicu privremenog trenera drugi je put preuzeo Lampard.

Danijel Pranjić Bivši Vatreni ispao iz lige, predsjednik raspustio klub pa iznio teške optužbe: "Pola ih ima problema s alkoholom" divider

"Moramo gurati jedan drugoga i poticati kompetitivnost. Svaka vrhunska momčad to ima. Kada sam stigao, vrlo sam brzo uvidio da toga ovdje nema", rekao je Lampard te dodao: "Veliki sam ljubitelj Pochettina kao trenera. Mislim da je jako dobar, ali nije stvar u pojedincu", zaključio je Lampard.

Pred Chelseajem je period u kojemu će se tražiti stabilnost, a može li je Pochettino uspostaviti, vidjet ćemo sljedeće sezone. Ova je godina bačena u vjetar, a sljedeća će biti još teža za Plavce jer su se uz veliku šestorku kao ozbiljne momčadi etablirali Newcastle i Brighton.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider