Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet u Londonu

Chelsea je sve dogovorio s novim trenerom: Mauricio Pochettino preuzet će užarenu klupu

Mauricio Pochettino sve je dogovorio s Chelseajem, a službena potvrda kluba trebala bi doći krajem ovog tjedna.

Mauricio Pochettino (Foto: Afp)

Verbalni dogovor između bivšeg trenera Tottenhama i Chelseaja je postignut te bi Mauricio Pochettino trebao na ljeto preuzeti vodstvo klupe Bluesa.

51-godišnji argentinski stručnjak tako bi nakon neslavne epizode u Paris Saint-Germainu trebao ponovno sjesti na klupu kluba prepunog zvijezda. Sa radom u Premier ligi već je upoznat jer je ondje prvotno vodio Southampton, a potom i Tottenham s kojim je igrao i finale Lige prvaka.

Kreće s radom na ljeto

Očekuje se kako će igračka legenda, Frank Lampard, ostati na klupi do kraja sezone, a potom će palicu predati Pochettinu.

Argentinac se prometnuo u prvog kandidata za trenera neočekivanim povlačenjem iz razgovora s klubom Juliana Nagelsmanna. Navodno Nagelsmannovo povlačenje, uzrokovano je Chelseajevo očijukanje sa drugim kandidatima kao što su Vincent Kompany i Luis Enrique.

Prema engleskim medijima Poch je na čelnike kluba ostavio izuzetno pozitivan dojam te im je ulio povjerenje da će prodrmati svlačionicu Chelseaja.

S početkom ovog ljeta Pochettino će imati mogućnost sam birati kadar i igrače na koje računa. Chelsea je samo u zimskom prijelaznom roku doveo osam igrača, a sva ta pojačanja nisu čak mogla biti ni registrirana za nokaut-fazu Lige prvaka.

U svakom slučaju Pochettino će imati dovoljno vremena da kroz pripremnu fazu se upozna sa momčadi, što nije bio slučaj sa Potterom koji je nakon preuzimanja klupe od Tuchela odmah bačen u vatru.

Lampard je tek privremeno rješenje

„Ne želim se uplitati. Sve su to spekulacije“, odgovorio je Lampard na pitanje novinara o imenovanju Pochettina kao četvrtog trenera u eri novih vlasnika.

Lampardov novi početak u Chelseaju također nije bajno počeo. U prvoj utakmici izgubio je od davljenika Wolverhamptona, da bi potom bez ispaljenog metka ispao iz Lige prvaka od Real Madrida. U ligi još čeka na pobjedu, nakon što je u posljednjem kolu izgubio De Zerbijevog Brightona.

U 33. kolu Chelsea kod kuće dočekuje Brentford, a ukoliko se na tribinama Stamford Bridgea pojavi Pochettino, mogla bi to biti svojevrsna službena potvrda njegovog imenovanja za glavnog trenera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider