Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEVJEROJATNO!

Nove glavobolje u Chelseaju: Tjednima rade na transferu igrača koji će im sad pobjeći u Barcelonu!?

Prema napisima velikog broja medija, Jules Kounde trebao bi ovog vikenda poslati nogometaš Barcelone.

Thomas Tuchel (Foto: Afp)

Među europskim top klubovima možda i najveću promjenu ovog ljeta trebali bismo vidjeti u Chelseaju. Odnosno u obrani londonskih plavih.

Naime, dva igrača koja smo najčešće prošle sezone gledali u obrambenom trojcu Thomasa Tuchela već su napustili klub. Radi se o Antoniju Rüdigeru, koji je otišao u Real Madrid te Andreasu Christensenu koji je postao članom Barcelone. 

Ostao je samo jedan od tri glavna stopera

Što se tiče stopera, preostali su veteran Thiago Silva te prošle sezone neočekivano često korišteni Trevoh Chalobah. Naravno, tu je i puno manje korišteni Mallang Sarr. Srećom, prvo veliko pojačanje u obranu već je dovedeno, to je prošlih sezona najtraženiji stoper Europe, Kalidou Koulibaly.

No, nije jednostavno niti na bočnim pozicijama. Marcos Alonso i Cesar Azpilicueta (prijateljima Dave) također su na meti Barcelone. Alonso bi mogao tamo uskoro sletjeti, dok je Tuchel ovih dana izjavio kako baš i nema namjeru ispuniti želju Azpilicueti, onu po pitanju prelaska u Blaugranu. Uostalom, radi se o njegovom kapetanu te polivalentnom obrambenom igraču kakvog bi svatko volio imati u svojoj momčadi.

Oleksandr Zinchenko Zinčenko nakon dolaska u Arsenal: "Ovo je moj dječački san, zaljubio sam se u ovaj klub zbog dva igrača" divider

Ono što je poznato već neko vrijeme je da Chelsea kao svoj prioritet ima dovođenje drugog najtraženijeg stopera u ovom trenutku, Julesa Koundea. 175 centimetara visoki stoper Seville i reprezentativac Francuske zapravo se uz Bluese veže već sigurno godinu dana, a na njegovu angažmanu rade zapravo otkako je ovaj prijelazni rok započeo.

Otkud opet ta Barcelona?

Zašto 23-godišnji Kounde još uvijek nije sletio na Stamford Bridge? To je pitanje na koje mnogi traže odgovor, a čini se da se on upravo počeo otkrivati.

Naime, jutros se pojavila informacija kako se Barcelona dogovorila sa Sevillom oko transfera Koundea te da bi on trebao postati njihov igrač. Opet ta Barcelona. I otkud oni? Klub o kojem se konstantno govori kako je u dugovima, a oni ove sezone dovode igrače kakve nisu godinama unazad. 

Pa eto, ta ista Barcelona je, kako je saznao ESPN, ovih dana odradila posao vrijedan 320 milijuna eura, prodajom 15 posto svojih TV prava američkom investicijskom fondu. Tako da se saznalo odakle su se pojavili i novci, koji su im se do prije koji dan činili nedostižni pa su se mnogi ljudi iz nogometa, uključujući Bayernovog trenera Nagellsmana pitali kako uspijevaju dovoditi nogometaše. I to one za koje nismo mogli biti sigurni hoće li ih uspjeti registrirati.

Znači li to da Kounde stiže u Barcelonu? Kako prenose neki mediji, on je već prihvatio, otkrivši da je to zapravo njegova želja te da mu odlazak u Chelsea niti u jednom trenutku nije bio privlačan. 

Glavobolje za Tuchela, a liga počinje za točno dva tjedna

No, niti tu nije sve gotovo, budući da je iz Seville za medije puštena informacija kako kontakti s Barcelonom ne postoje. 

Što to znači za Chelsea? Nakon što su ostali bez Nathana Akea, kojeg je Pep Guardiola ipak odlučio zadržati u Manchester Cityju, ostanak bez Koundea bi im bio novi udarac. A obranu je pod hitno potrebno što kvalitetnije ojačati. Ostali dijelovi momčadi zapravo niti ne pokazuju velike probleme, iako je i tu moguće očekivati pokoji novi posao. Ali, transfer Raheema Sterlinga taj je dio momčadi već poprilično obogatio.

Ivan Perišić Perišić upisao prve minute u dresu Tottenhama, čini se da je jasno gdje ga Conte namjerava koristiti divider

Hoće li se Chelsea ozbiljno baciti na pokušaj dovođenja igrača koji se također već neko vrijeme veže uz njih, ali službene ponude nije bilo? Naravno, radi se o Jošku Gvardiolu, za kojeg se čini da ne bi imao ništa protiv već nakon samo jedne sezone Leipzig zamijeniti jednim od najboljih klubova svijeta.

Sve u svemu, Chelseajevo slaganje obrane jedna je od zanimljivijih priča ovoljetnog transfer perioda. Ono što je sigurno je da Tuchel želi imati sve posloženo do 6. kolovoza, kad njegovi igrači trebaju istrčati na prvo prvenstveno kolo protiv Evertona u gostima. Hoće li uspjeti u tome? Popratit ćemo, to je sigurno!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider