Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČOLAK ZABIO ZA RANGERSE

Perišić upisao prve minute u dresu Tottenhama, čini se da je jasno gdje ga Conte namjerava koristiti

Tottenham je savladao Glasgow Rangerse rezultatom 2:1, a svojih prvih tridesetak minuta u novom dresu upisao je Ivan Perišić

Ivan Perišić (Foto: Afp)

Tottenham je odigrao svoju prvu prijateljsku utakmicu po povratku iz Južne Koreje, gdje su odradili prvi dio priprema. Na svom mitskom Ibroxu ugostio ih je Glasgow Rangers, a dva hrvatska nogometaša imali su ulogu u susretu.

Čolak pogodio za vodstvo domaćih

Gosti iz Londona slavili su rezultatom 1:2 i to tako da su preokrenuli vodstvo Rangersa za koje je zaslužan hrvatski nogometaš. Radi se o Antoniju Mirku Čolaku koji je u Rangers došao izmešu ostalog pokušati izboriti povratak u reprezentaciju. On je mrežu Llorisa zatresao u 24. minuti, našavši se na pravom mjestu u kaznenom prostoru.

Ivan Perišić Ivan Perišić izabrao broj u Tottenhamu i pokazao kakva je klasa od čovjeka divider

Harry Kane odradio je preokret putem svoja dva pogotka u 50. i 56. utakmice te iako je rezultatski tu sve završeno, nas najviše zanima ono što se dogodilo u 61. minuti.

Perišić se dobro snašao

Tada se u igru ušao Ivan Perišić, po prvi put otkako je postao članom Tottenhama. On je zamijenio Ryana Sessegnona te je zauzeo svoje mjesto u Conteovoj 3-4-3 formaciji.

Postalo je tada jasno ono što se pretpostavljalo, tj. gdje Conte namjerava koristiti hrvatskog nogometaša s kojim je već surađivao u milanskom Interu. To je pozicija na lijevom boku, odnosno lijevom "wing backu" u gore spomenutoj formaciji.

Oleksandr Zinchenko Zinčenko nakon dolaska u Arsenal: "Ovo je moj dječački san, zaljubio sam se u ovaj klub zbog dva igrača" divider

To je pozicija koja Ivanu zapravo odgovara, jer donosi jako puno ofenzivnih zadaća i igre s loptom, a Ivan je upisao i jedan atraktivan, ali nedovoljno precizan udarac prema golu.

Gledajući da Conte očito ne računa na Sergija Reguilona, jasno je kako će se Perišić za mjestu u sastavu boriti sa Sessegnonom, no trebalo bi kroz sva natjecanja biti dovoljno minutaže za obojicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider