Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dinamo uvjerljivo vodi

Nakon četvrtine HNL-a situacija je jasna: Europa koči prvaka, Hajduk lošiji nego lani

Iza nas je četvrtina sezone HNL-a nakon koje Dinamo predvodi ljestvicu ispred prvaka Rijeke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza nas je prva četvrtina HNL-a. Nakon devet kola Dinamo je neporažen i drži četiri boda prednosti ispred Rijeke. Usporedili smo kako su stajale stvari nakon dva mjeseca prvenstva prošle i ove sezone.

Dinamo u HNL-u, što ruku na srce i nije teško, izgleda puno bolje na otvaranju sezone nego prošle godine u ovo vrijeme. Momčad Marija Cvitanovića je neporažena s najboljom gol razlikom i s četiri boda prednosti nad braniteljem naslova. Osim bodovne prednosti Dinamova je velika prednost nad Rijekom što je ostao bez Europe. Kek i dalje dobro gura na nekoliko fronti, a posustaje Hajduk koji i dalje nema recept za Rijeku.

Osijek je lošiji nego prošle sezone i plaća danak sjajnih europskih igara. Slaven, Lokomotiva i Inter su praktički u identičnoj situaciji kao i prošle sezone nakon 9. kola, Cibalija gura nešto bolje. Rudeš je došao do pobjede, a Istra je preuzela fenjer.

Prošle godine 18. rujna nakon 9. kola situacija je bila obrnuta. Dinamo je zaostajao četiri boda za Rijekom i igrao u Europi. Osijek je igrao briljantno i bio prvi pratitelj Kekovoj momčadi, a Marijan Pušnik je s Hajdukom osvojio bod više nego Carrillo. Sredinu su držali Istra i Slaven.

Gotov je i prijelazni rok. Ove godine nemamo mega transfer iz HNL-a kakav je bio onaj Pjace u Juventus za 23 milijuna eura. No sjajan posao napravio je Hajduk transferom Vlašića u Everton. Transfermarkt kaže posao je vrijedan 10.8 milijuna eura. Andrijašević je otišao prije 3 mjeseca u Gent, a Rijeka je za njega i Ristovskog utržila više od 7 milijuna eura. Doduše, možda je to platila i Ligom Prvaka, no to su već stare zakonitosti malih nogometnih tržišta poput našeg.

Soudani je standarno na visokoj razini i sa 6 golova predvodi listu strijelaca. Ugodna iznenađenja su Pervan iz Cibaljie i Heber iz Rijeke koji su zabili po pet. Gorgon je dokazana kvaliteta i on je također do sada poentirao pet puta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider