Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nadmašio sve prethodnike

Vlašić i službeno postao novi igrač Evertona: Podijelio svoje prve osjećaje!

Nikola Vlašić dobio je radnu dozvolu i potpisao ugovor s uglednim engleskim Premierligašem - Evertonom!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je realizirao najveći transfer u povijesti kluba. Nikola Vlašić dobio je radnu dozvolu i otišao u Everton za 8,7 milijuna eura + milijun bonusa (broj nastupa + plasman u Ligu prvaka). Također, Hajduku ide 10% budućeg transfera.

Od ukupno 8 milijuna i 700 tisuća eura, Hajduku će pripasti 7 milijuna, a Vlašiću milijun i 700 tisuća. Splićani mogu računati i na milijun funti bonusa plasira li se Everton u Ligu prvaka, te 10% od sljedećeg Vlašićevog transfera.

"Ne mogu van opisati koliko sam uzbuđen. Cijeli se dan smijem. Ne mogu dočekati da upoznam moje nove suigrače i sve u klubu", izjavio je Nikola Vlašić nakon što je stavio potpis na petogodišnji ugovor.

"Premierliga je najbolja liga na svijetu, a ovo je jedan od pet najboljih klubova. Za mene je velika čast što sam ovdje. Kad sam čuo da me Everton želi, znao sam da je to - to. Želio sam odmah doći ovdje. Pred očima mi je bio samo Everton. Kad bi netko nazvao mog menadžera ili mog oca, rekao sam im da želim samo otići u Everton", rekao je Nikola.

"On je jedan od najvećih mladih talenata Europe. Uvjerili smo se u to igrajući protiv Hajduka u kvalifikacijama za Europsku ligu i vjerujemo da je Nikola jedan od igrača koji će biti važni za Evertonovu budućnost", poručio je Koeman.

Nikola Vlašić pozornost nogometne javnosti privukao je još u kadetskim danima. Prije četiri godine Hajduk je njegovim golovima srušio Dinamo.

Prije tri godine u utakmici protiv irskog Dandalka postao je najmlađi hajdukov debitant u povijesti euro kupova. I odmah na premijeri postigao pogodak.

U povijest Hajduka Nikola Vlašić upisao se i tri godine kasnije. Kao igrač čiji je transfer srušio sve rekorde splitskog kluba.

Vlašićev prijelaz u Everton nakon dugih osam godina s trona je srušio transfer Nikole Kalinića u Blackburn. U Hajdukovih top 5 još su prodaje Ibričića u Lokomotiv, Kranjčara u Portsmouth i Strinića u Dnjipro.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider