Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OKRUTNO

Četiri kluba izborila Europu, no neće ju igrati: Klub iz našeg susjedstva izbačen i u četvrtu ligu

Zbog različitih problema unutar svojih struktura, četiri kluba koji su izborili europsko natjecanje u idućoj sezoni u njemu ipak neće nastupiti.

UEFA (Foto: Afp)

Spremna je cijela konstrukcija sudionika kvalifikacija za UEFA-ina natjecanja u idućoj sezoni i to nakon što su četiri momčadi, koje su svojim rezultatima izborile participiranje u Europi, ipak ostale bez prava nastupa.

Ukratko, UEFA im je uskratila licencu te će umjesto njih u Europu izaći neke druge momčadi. No, jedna je priča posebno zanimljiva.

Dva kluba iz Luksemburga, Slovenci i Litavci

Radi se o Swift Hesperangeu i Jeunesse Eschu iz Luksemburga, Valmiera FC iz Latvije i NK Rogaška, pobjedniku Kupa Slovenije. 

No, za ova dva kluba iz Luksemburga još postiji nada. Oni su imali manjih problema sa stadionom te su podnijeli žalbu. Žalba nije prošla Valmieri, klubu koji ima problema s latvijskim savezom.

Posebna je priča ipak Rogaška FC. Radi se pobjedniku slovenskog Kupa i momčadi koja je završila na osmom mjestu prvoligaške ljestvice. 

Slovenska komisija bila je nemilosrdna

No, od iduće sezone igrat će u četvrtoj ligi, a također neće zaigrati europske utakmice. Naime, njima je licencu za prvoligaški nogomet uskratio slovenski savez, nakon čega su ostali i bez prava nastupa u Europi.

Licenčna komisija Slovenskog nogometnog saveza ustvrdila je da Rogaška ne ispunjava infrastrukturne, pravne i financijske kriterije za dobivanje prvoligaške licence. Rogaškoj je odbijena zahtjev za licencom, zatim su uputili žalbu, ali nije im upalilo. 

Tako će umjesto povijesne sezone Rogaška doživjeti agoniju četvrtog ranga slovenskog ligaškog nogometa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX