Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nahvalio atmosferu

Češki rekorder otkrio što mogu očekivati na Maksimiru: "Boysi su problematična skupina. Ako vide da se bojite..."

Od 21 sat igra se utakmica Dinama i Viktorije Plzeň u Konferencijskoj ligi.

Navijači Dinama - Bad Blue Boysi (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Nekolicina čeških novinara doputovala je u Zagreb na ogled 3. kola Konferencijske lige između Dinama i Viktorije Plzeň, dio redaka posvetili su izgledu Maksimira, a dio Bad Blue Boysima i atmosferi na tribinama.

Stadion neće biti rasprodan za večerašnju utakmicu, no pored toga gosti iz Plzeňa mogu očekivati paklenu atmosferu na Maksimiru, upozorava novinar češkog Sporta.

"Atmosfera je vrlo neugodna", prisjeća se Milan Petržela gostovanja na Maksimiru iz 2019. godine kad je Dinamo eliminirao Viktoriju u nokaut-fazi Europske lige pa dodaje da su se posebno pripremali za tu utakmicu.

Stadion Maksimir Češki novinar zgrožen izgledom Maksimira: "Ružni div u Zagrebu, sve izgleda neudobno i zastarjelo" divider

"Bili smo iskusni, znali smo u što se upuštamo. Ne želim reći da nas je to posve obuzelo, ali drukčije smo doživjeli utakmicu od snimke ili priče. Čim ove momčadi osjete šansu, ne daju ti disati. Ako vide da ih se protivnik boji, žele to maksimalno iskoristiti", objasnio je Petržela, koji ima rekordan broj nastupa u elitnom razredu češkog nogometa, više od 480, a to i dalje raste.

Bad Blue Boysi su među problematičnim navijačkim skupinama, u posljednjih nekoliko godina mogli bismo nabrojiti brojne incidente, a posljednji je imao kobne posljedice, objašnjava češki novinar pa podsjeća na strašan događaj u Ateni u kojem je život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a.

Okolnosti tog događaja još uvijek nisu u potpunosti razjašnjene, no nedavno je potvrđeno da grčka policija na noževima nije pronašla DNK uhićenih Bad Blue Boysa koji se više od dva mjeseca nalaze u istražnom zatvoru.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider