Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nemilosrdni fabio

Capello brutalno pokopao Ronalda, Del Piero ga brani: "To se ne oprašta"

Legendarni trener bez dlake na jeziku opleo je po Juventusu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Italija bruji o drugom uzastopnom posrnuću Juventusa, perjanice njihova nogometa, već u osmini finala Lige prvaka. Prošle sezone koban je bio Lyon, a ove Porto. Ugledni protivnici, ali opet debeli autsajderi protiv Stare dame.

Ključni trenutak u Torinu dogodio se u 115. minuti produžetka. Porto je zabio iz slobodnjaka s igračem manje, a jedan je od glavnih krivaca Cristiano Ronaldo. On je skočio i okrenuo leđa te tako dopustio da lopta prođe kroz njega.

"Takva se pogreška ne oprašta. U moje vrijeme za živi zid birali smo igrače koji se ne boje lopte. Bojali su se lopte i skočili su okrećući leđa. Nedopustivo", bez dlake na jeziku bio je Fabio Capello, legendarni trener, a danas televizijski analitičar koji ne štedi nikoga.

gol expired Pepe čudesnim brojkama pospremio Ronalda i Moratu u džep: "Najiritantniji stoper svijeta" divider

Na njegovoj meti tako su se našli i Juventusovi veterani koji se nisu pojavili pred mikrofonima nakon utakmica. Umjesto njih to su odradili Matthijs de Ligt, Federico Chiesa i Juan Cuadrado.

"Vidite da su samo najmlađi igrači istupili i pokazali svoje lice tijekom teških trenutaka. U ovoj momčadi postoje veterani koji se pojave nakon pobjede preuzeti zasluge, a onda ih nema nigdje nakon poraza", oštar je bio Capello.

Analitičar je postao i legendarni igrač Juventusa Alessandro Del Piero. Dok Gazzetta dello Sport grmi da je "dovođenje Cristiana Ronalda bio promašaj", Del Piero smatra da je ipak nepošteno sve svaliti na njegova leđa.

gol expired Haaland nadmašio brojne legende, pa provocirao golmana i izazvao sukob: Otkrio što mu je rekao divider

"Ronaldo je iznevjerio Juventus? Da, ali nije samo to, moramo istaknuti i slabu igru. On ima svoju odgovornost jer je vođa ove momčadi, ali nije samo do njega. Juve je imao više od sat vremena s igračem više i morao je napraviti više", smatra i poziva na promjene.

"Promjena mora biti i sigurno će se dogoditi. Ovakvi porazi daju ti takvu mogućnost. Sad je na klubu, treneru i igračima da odluče kako. Juve mora progutati ovu gorku pilulu, odbaciti gorčinu i uzeti što je dobro jer ima i pozitivnih stvari poput Chiese i sve bolje fizičke pripremljenosti. Sve to treba usmjeriti u prvenstvo, mora biti reakcije i promjene", analizirao je čuveni Alex.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider