Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vrhunsko objašnjenje

Haaland nadmašio brojne legende, pa provocirao golmana i izazvao sukob: Otkrio što mu je rekao

Već smo navikli da Haaland zabija golove i ruši rekorde, a sada je pokazao da zna i provocirati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Erling Haaland bio je glavni igrač Borussije Dortmund u eliminaciji Seville. Ubojiti Norvežanin Andalužane je počastio s četiri gola - dva u prvoj i dva u drugoj utakmici.

Dvama golovima u uzvratu nadmašio je mnoge legende. Iako mu je tek 20 godina, već ima više golova u Ligi prvaka od Tottija, Ronaldinha, Zidanea, Ronalda, Adriana, Teveza, Falcaa, Lukakua...

Haaland je sada na brojci od 20 golova u svojoj karijeri. S 20 godina i 231 danom najmlađi je u igrač povijesti Lige prvaka koji je stigao do 20 golova, prestigavši Mbappea i Messija.

gol expired Pepe čudesnim brojkama pospremio Ronalda i Moratu u džep: "Najiritantniji stoper svijeta" divider

Za taj učinak trebao je svega 14 utakmica, dok su prvom idućem po tom kriteriju, Harryju Kaneu, trebale 24 utakmice. Cristianu Ronaldu trebalo je 56 utakmica, Lionelu Messiju 40, a Robertu Lewandowskom 36...

Osim što je porušio brojne rekorde - na što smo već i navikli - pokazao je i da može biti pravi provokator. Nakon drugog gola iz ponovljenog penala izazvao je gužvu; provocirao je vratara Bona slavljem, a igračima Seville to se nije svidjelo, pa je došlo do komešanja uz aut-liniju.

gol expired Katastrofalna pogreška Cristiana Ronalda koja je dovela do gola kojim je Porto eliminirao Juventus divider

Ipak, strasti su se smirile, a Haaland i Bono srdačno su se pozdravili nakon utakmice. Haaland je otkrio što se točno dogodilo.

"Vratar je vikao na mene kad je obranio prvi penal, pa sam pomislio: 'Nadam se da ću ti zabiti još jedan gol.' I jesam. Ne znam što je vikao, ja sam vikao to isto. Ne znam što to znači", rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider