Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golijada

Borussija i Leipzig priredili spektakl na Westfalenu: Gosti iskoristili igrača više i ostvarili vrijednu pobjedu

Veliku pobjedu ostvarili su nogometaši RB Leipziga koji su u 14. kolu Bundeslige slavili s 2:3 na gostovanju kod Borussije Dortmund.

Yussuf Poulsen (Foto: Afp)

Veliku pobjedu ostvarili su nogometaši RB Leipziga koji su u 14. kolu njemačke Bundeslige slavili s 2:3 na gostovanju kod Borussije Dortmund.

Domaća momčad je od 15. minute ostala s igračem manje, jer je isključen stoper Mats Hummels, zbog prekršaja nad Opendom u izglednoj situaciji za pogodak.

Josip Šutalo Šutalo je stup obrane preporođenog Ajaxa! Kopljanici upisali četvrtu prvenstvenu pobjedu u nizu divider

Momčad iz Leipziga je brojčanu prednost iskoristila u 32. minuti, ali je pogodak postigao domaći branič Ramy Bensebaini skrenuvši loptu glavom u vlastitu mrežu. U zadnjim trenucima prvog poluvremena Niklas Sule je postigao izjednačujući pogodak.

Austrijanac Christoph Baungartner je u 54. minuti ponovno doveo goste u vodstvo. Posljednja dva gola na utakmici postignuta su u sučevom dodatku. Prvo je Danac Yussuf Poulsen u prvoj minuti pogodio za 1:3, a poraz domaće momčadi je dvije minute poslije ublažio Niclas Fullkrug.

Mladina i Jakirović Jakirović zabrinut uoči Ballkanija i Hajduka, Mladina ljutit zbog sporne situacije i mogućeg penala za Rudeš divider

RB Leipzig je devetom pobjedom došao do 29 bodova te je napravio četiri boda razlike u odnosu na Borussiju koja je ostala na petom mjestu.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider