Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ružna", ali bitna pobjeda

Ne tako davno Dinamo je čuvao 1:0 protiv Chelseaja, a ove subote se spašavao protiv Rudeša

Poslije utakmice Dinamo - Rudeš s Maksimira u Dnevnik Nove TV javio reporter Marko Šepat.

Ne tako davno je Dinamo na Maksimiru čuvao 1:0 protiv Chelseaja, a ove subote je čuvao 1:0 protiv Rudeša, momčadi koja još uvijek ne zna za pobjedu u ovoj sezoni SuperSport HNL-a i koja je dosad osvojila samo četiri boda, a u ovaj dvoboj je ušla s nizom od sedam uzastopnih utakmica bez postignutog gola.

No, Rudeš je večeras na Maksimiru mogao postići dva-tri gola u prvom poluvremenu, spašavao je Dinamo vratar Ivan Nevistić, a spasila ga je u jednoj situaciji u finišu prvog dijela greda koju je pogodio Luka Pasariček nakon polukontre.

U nastavku je Sergej Jakirović napravio brojne promjene, a ključnom se pokazala ona u 67. minuti kada je ušao Sandro Kulenović. On se vrlo brzo našao u dvije situacije, promašio, već su bili očajni Dinamovi navijači, a je omaleni Japanac Takuro Kaneko pronašao Kulenovića i ovaj je zabio svoj najlakši i sigurno najdraži gol u karijeri. Ovo mu je prvi gol za Dinamo u HNL-u.

Teška, ružna pobjeda Dinama, ali smanjili su zaostatak za Hajdukom što im je u ovom trenutku bilo najbitnije.

Dinamo je dakle uspio smanjiti zaostatak za dva boda jer Hajduk je kod Lokomotive u petak odigrao 1:1. Splićani su od vodećih klubova jedini odigrali svih 18 utakmica i imaju 40 bodova.

Idući vikend, posljednje kolo prvog dijela prvenstva, veliki derbi, supervažni derbi Dinamo - Hajduk iduće nedjelje na Maksimiru.

Tko će pobijediti u velikom derbiju?

Ukupno glasova:

 

Tablice omogućuje Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider