Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Leipzig šokiran kod kuće

Kovačev Bayern pobjedom kod najlošije momčadi Bundeslige do vrha ljestvice

Bayern Nike Kovača preuzeo je vrh bundesligaške ljestvice nakon teško izborene pobjede i iznenađujućeg poraza RB Leipziga.

Bayern slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši minhenskog Bayerna preuzeli su vrh bundesligaške ljestvice nakon što su na gostovanju pobijedili Padeborn, a istovremeno je RB Leipzig upisao prvi poraz sezone i to pred svojim navijačima. Bayern je teškom mukom slavio protiv najlošije momčadi lige 3:2, dok je Leipzig izgubio od Schalkea.

Serge Gnabry i Philippe Coutinho upisali su po gol i asistenciju u 15. odnosno 55. minuti utakmice za uvjerljivo vodstvo Bayerna 2:0. Nakon toga uslijedili su neočekivani problemi za momčad Nike Kovača.

Proger je smanjio na 2:1 u 68., no Robert Lewandowski je u 79. ponovno vratio na dva gola razlike za Bavarce. Samo pet minuta kasnije Collins je ponovno dao nadu domaćem sastavu, koji je do kraja pokušavao stići do velikog boda.

Jared Cannonier (Foto: GOL.hr) "Gorila" šokirala favoriziranog Hermanssona u glavnoj borbi povijesnog UFC spektakla u Danskoj divider

Srećom po Kovača domaćin u preostalom vremenu nije uspio još jednom pronaći put do mreže Manuela Neuera. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nije nastupio za Bayern zbog prehlade.

Dosadašnji lider RB Lleipzig je na svom travnjaku doživio težak poraz od Schalkea izgubivši sa 1:3. Gosti su poveli 3:0 golovima Salifa Sanea (29), Aminea Harita (43-11m) i Rabbija Matonde (58), a u 83. minuti je smanjio Emil Forsberg.

Bayer Leverkusen je rutinski odradio gostovanje kod Augsburga pobijedivši sa 3:0. Pobjedu 'apotekarima' donijeli su Florian Niederlechner (34-ag), Kevin Volland (76) i Kai Havertz (84). Tin Jedvaj je za Augsburg protiv svoje bivše momčadi odigrao cijeli susret.

Wolfsburg je golom Marcela Tisserand u devetoj minuti pobijedio na gostovanju Mainz. Josip Brekalo je za goste igrao do 65. minute.

Hoffenheim je kod kuće izgubio od Borussije Moenchengladbac sa 0-3 (Plea 43, Thuram 65, Neuhaus 83), a Andrej Kramarić nije nastupio zbog ozljede.

Na ljestvici vodi Bayern sa 14 bodova ispred Leipziga, Schalkea, Borussije M'gladbach i Bayer Leverkusena sa po 13 bodova.

Bundesliga, 6. kolo:

Mainz - Wolfsburg 0-1 (Tisserand 9)

Paderborn - Bayern 2-3 (Proger 68, Collins 83 / Gnabry 15, Coutinho 55, Lewandowski 80)

RB Leipzig - Schalke 1-3 (Forsberg 83 / Sane 29, Harit 43-11m, Matondo 58)

Hoffenheim - Borussia Mo. 0-3 (Plea 43, Thuram 65, Neuhaus 83)

Augsburg - Bayer Leverkusen 0-3 (Niederlechner 34-ag, Volland 76,

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider