FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
snimka na novoj tv

"Gorila" šokirala favoriziranog Hermanssona u glavnoj borbi povijesnog UFC spektakla u Danskoj

U Danskoj je po prvi put u povijesti organizacije održan UFC event.

Jared Cannonier (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Danska prijestolnica Kopenhagen ugostila je još jedno europsko izdanje UFC Fight Night. Bio će to prvi dolazak elitne MMA organizacije u Dansku, a event je obilovao iznenađenjima i sjajnim završetcima borbi.

U glavnoj borbi večeri Jared Cannonier upisao je jednu od najvećih pobjeda u karijeri kada je u drugoj rundi nokautirao Jacka Hermassona.

Obojica su odradila odličnu prvu rundu, a onda je na startu druge Hermasson neoprezno uletio u prostor Cannoniera i aperkat koji ga je pošteno uzdrmao.

Šveđanin koji se bori pod norveškom zastavom je pokleknuo, što je bio znam da čovjek kojem je nadimak gorila krene na njega svom snagom. Spustio se na tlo i silovitim udarcima prisilio suca da prekine borbu.

POBJEDA JAREDA CANNONIERA

Bila je to 13. pobjeda u profesionalnoj karijeri za Cannoniera, te treća uzastopna što će ga podići na ljestvici boraca srednje kategorije, vjerojatno i do petog mjesta, koje je do ove borbe držao Hermasson.

Norvežanin je nakon četiri pobjede u nizu upisao prvi poraz i u intervjuu nakon borbe izjavio da još ima jako puno za učiti, ali i da njegov cilj (da bude najbolji na svijetu) i dalje ostaje isti.

U sunaslovnoj borbi večeri Danac Mark Madsen slavio je protiv Talijana Danila Belluarda tehničkim nokautom u prvoj rundi. Domaći predstavnik razveselio je domaće navijače sjajnom i ekspresnom izvedbom.

Madsen, inače osvajač olimpijske medalje u hrvanju na Igrama u Rio de Janeiru prije tri godine, je upisao devetu pobjedu u isto toliko profesionalnih MMA mečeva.

POBJEDA MADSENA

Sjajno je oborio mladog i neiskusnog Belluarda, a potom ga laktovima i udarcima šakama dokrajčio na tlu. Bio je to njegov debi u UFC-u, a nakon ovog što je vidio predsjednik organizacije Dana White sigurno će mu u idućem dvoboju pripremiti daleko veći zalogaj.

U jednoj vrlo mlakoj borbi dvojice velteraša, Gilbert Burns slavio je protiv Gunnara Nelsona jednoglasnom odlukom sudaca. Nelson je bolje krenuo u dvoboj, ali je onda Brazilac preuzeo kontrolu nad mečem i uvjerljivim izvedbama u drugoj i trećoj rundi zaradio bodove kod sudaca. 

Burns je tako stigao do četvrte uzastopne pobjede u UFC-u, te sada već može razmišljati o samoj kremi velter kategorije. Nelson je pak upisao drugi uzastopni poraz i može biti sretan ako mu šef UFC-a Dana White produlji suradnju i ponudi novu priliku. Naime, u posljednja četiri dvoboja upisao je tri poraza.

Bila je to 17. pobjeda Burnsa u profesionalnoj karijeri i peti poraz Nelsona u 23. meču.

Poluteškaš Ion Cutelaba pobijedio je Khalila Rountree Juniora u prvoj od dvije borbe u ovoj kategoriji. Slavio je tehničkim nokautom u prvoj rundi, nakon serije snažnih udaraca u stojci i na tlu.

Iako je favorit bio Rountree, Moldavac Cutelaba ga je izdominirao u dvije i pol minute borbe i nakon velike serije udaraca natjerao suca da se ubaci između njih i prekine borbu.

POBJEDA IONA CUTELABE

Bila je to 15. pobjeda u karijeri za Moldavca, koji uz to ima i četiri poraza. S druge pak strane Rountree je upisao četvrti poraz u 13. meču profesionalne MMA karijere.

Ovince Saint Preux počastio je dansku publiku potezom koji je u kompletnoj UFC povijesti viđen svega šest puta! Završio je poljskog borca Michaela Oleksiejczuka tzv. Von Flue gušenjem sredinom druge runde.

OSP je sada autor četiri takva gušenja u UFC povijesti, a osim njega to su napravili jedino autor Jason Von Flue i Jordan Rinaldi.

SPEKTAKULARNO GUŠENJE OSP-a

Saint Preux je izgledao prilično loše u prvoj rundi, no onda je mladi poljski borac nasjeo na njegovu specijalku i izgubio po treći put u svojoj karijeri. 

Na uvodu u glavni program domaći borac Nicolas Dalby razgalio je sjajnu domaću publiku i slavio protiv brazilske legende UFC-a Alexa Oliveire. Nakon što je izgubio prvu rundu, Dalby je praktički izdominirao Brazilca i upisao pobjedu na svom povratku u UFC.

Dalby je bio u UFC-u od 2015. do 2016. godine, no nakon dva uzastopna poraza dobio je otkaz i pao u depresiju. Liječio se više od godine dana, vratio u Cage Warriorsima i sada dobio novu priliku u najboljoj MMA organizaciji.

Nakon proglašenje pobjednika Dalby je drhtava glasa zahvalio publici koja ga je gurala kroz cijeli meč i prozvao Mikea Perryja na okršaj u Las Vegasu 15. prosinca.

UFC Fight Night, glavni program:

Jared Cannonier pobijedio Jacka Hermanssona (tehnički nokaut, 2. runda)

Mark Madsen pobijedio Danila Belluarda (tehnički nokaut, 1. runda)

Gilbert Burns pobijedio Gunnara Nelsona (jednoglasna sudačka odluka)

Ion Cuțelaba pobijedio Khalila Rountree Jr. (tehnički nokaut 1. runda)

Ovince Saint Preux pobijedio Michała Oleksiejczuka (Von Flu gušenje, 2. runda)

Nicolas Dalby pobijedio Alexa Oliveiru (sudačka odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider