Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DVA MJESECA PRIJE EURA

Budimir zadržan u bolnici, trener otkrio što mu je šokirani Hrvat ponavljao

Ante Budimir doživio je neugodnu ozljedu dva mjeseca uoči Eura.

Ante Budimir (Foto: Afp)

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije i baskijske Osasune Ante Budimir nije uspio postići svoj 17. ovosezonski pogodak u La Ligi. Protiv Valencije je propustio zabiti iz kaznenog udarca i tako donijeti bod momčadi iz Pamplone.

No dogodilo mu se nešto još gore. Samo dva mjeseca uoči Europskog prvenstva slomio je rebra na tri mjesta tijekom utakmice, pa je zadržan u bolnici, izvijestio je klub iz Pamplone.

"Napadač Ante Budimir odvezen je zbog ozljede u bolnicu u Pamploni nakon utakmice s Valencijom. Pregledom su ustanovljena tri prijeloma rebara na desnoj strani prsnog koša", priopćila je Osasuna.

Ante Budimir VIDEO Budimir prevezen u bolnicu poslije "najgore izvedenog penala u povijesti La Lige" divider

"Zadržan je u bolnici na promatranju do idućeg pregleda", dodao je klub.

Budimir, sa 16 golova drugi strijelac španjolske La Lige, odigrao je čitavu utakmicu na stadionu El Sadar u Pamploni. U sudačkoj nadoknadi izborio je jedanaesterac, ali ga je zatim iznenađujuće loše izveo pa je jedanaestoplasirana Osasuna ostala bez bodova.

Trener ga brani

"Budimir nam je donio toliko radosti da mu ne možemo ništa prigovoriti. Štoviše, potrebno ga je ohrabriti", izjavio je Osasunin trener Jagoba Arrasate na konferenciji za medije.

"Triput mi se ispričavao zbog promašenog jedanaesterca, ali ja mu nemam što oprostiti. Dosad nije promašio nijedan, ovaj put je došlo do blokade, što je neuobičajeno za njega, ali i glava ponekad utječe prilikom izvođenja udarca", dodao je.

Zasad je nepoznato koliko će Budimir, najbolji strijelac Osasune, izbivati s terena. Osasunu do kraja sezone čeka još sedam utakmica, a Hrvatska za dva mjeseca igra prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom i Portugalom uoči Europskog prvenstva u lipnju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider