FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sjetio se i dubois

Filip Hrgović podsjetio svijet što je ranije radio Duboisu: ''Nadam se da se promijenio''

Boks će 1. lipnja opet biti u fokusu hrvatske sportske javnosti.

Daniel Dubois vs. Filip Hrgović (Foto: Screenshot)

Hrvatska će 1. lipnja s nestrpljenjem čekati najveću borbu u dosadašnjoj karijeri neporaženog boksača Filipa Hrgovića. On se u Rijadu na još jednom velikom boksačkom spektaklu bori protiv Britanca Daniela Duboisa.

Bit će to meč u kojem Hrgović želi zadržati status prvog izazivača u IBF-u, federaciji koja je naredila skorašnji meč za titulu protiv prvaka. Taj je prvak trenutno Oleksandr Usik, no on će se te titule odreći jer će dati prednost revanšu kojeg je dogovorio s Tysonom Furyjem.

Zbog toga Hrgovića, ukoliko pobijedi Duboisa, ove godine čeka i meč za uskoro upražnjenu svjetsku titulu, možda ili vjerojatno protiv Anthonyja Joshue.

Na spektaklu u Rijadu Hrgović će predstavljati Matchroom boksačku promociju na čijem je čelu Eddie Hearn, dok Dubois predstavlja Queensberry Franka Warrena. Vidjet ćemo još četiri takva meča, a jedan od njih bit će i onaj između Zhilei Zhanga i Deontaya Wildera.

Dubois je u prosincu ostvario veliku pobjedu protiv Jarrella Millera, a prije toga je izgubio od Oleksandra Usika gdje nije izgledao nimalo loše.

Cijela borba Usik vs. Dubois

Hrgović podsjetio na sparinge

No Hrgović je odmah na pred očima boksačkog svijeta podsjetio sve kako se već u ringu okušao s Duboisom. Navodno je Hrgović Britanca na sparinzima lakoćom rješavao.

''Nadam se da se promijenio, jer ako nije, borba će trajati nekoliko rundi'', prštao je El Animal od samopouzdanja.

''Nadam se da se ipak promijenio jer sparinzi koje smo radili nisu izgledali dobro za njega.''

Dubois kaže kako se ipak promijenio.

''Imam dosta samopouzdanja. Radim naporno kako bih to i dokazao. Imali smo davno sparing i vidim da on to spominje. Želim ljudima pokazati da sam se promijenio. Sad sam drukčija životinja'', poručio je Dubois.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider