FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakl u najavi

VIDEO Službeno je! Filip Hrgović u ringu protiv Duboisa, poznat je i datum velike borbe

Pred Hrgovićem je velika borba protiv poznatog Daniela Duboisa.

Filip Hrgović (Foto: Afp)

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović pronašao je protivnika za svoju iduću borbu. Kao što se ranije i najavljivalo, Hrgović će 1. lipnja snage odmjeriti s Danielom Duboisom u Saudijskoj Arabiji. To je ujedno i najveći meč za Filipa Hrgovića u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Treba reći kako se ne radi o meču za titulu teškaškog IBF prvaka, jer taj pojas je u vlasništvu Oleksandra Usika. On se pak 18. svibnja bori protiv Tysona Furyja u meču za ujedinjenje svih titula.

Pobjednik tog dvoboja trebao bi se odreći IBF pojasa, jednog od četiri najveća u boksu, jer je ova federacija odredila kako se pobjednik mora boriti s prvim izazivačem, no već je poznato kako su njih dvojica već dogovorila revanš te neće dočekati izazivača u IBF-u.

Trenutno je to Hrgović kojem bi poraz od Duboisa mogao odnijeti tu poziciju. Predviđa se kako će Hrga ukoliko pobijedi Duboisa ići na Anthonyja Joshuu u borbi za pojas. No u današnjem boksu svašta je moguće, a pitat će se dosta i želje saudijskih pokrovitelja.

Hrgović ima 17 pobjeda i još je bez poraza, a 14 borbi je završio nokautom. S druge strane, Dubois ima 20-2.

Dubois je gubio protiv Usika 2023. godine i Joycea 2020. godine.

Spektakl u Rijadu

Hrgović i Dubois su jedan pred drugog stali licem u lice u Londonu gdje je najavljen novi spektakl pod pokroviteljstvom bogatih Saudijaca. Radi se o spektaklu kojeg predvode Kanađanin Artur Beterbiev i Rus Dmitri Bivol. Bit će to borba za naslov u poluteškoj kategoriji i to za WBC, WBO i IBF pojaseve.

Prije njih vidjet ćemo sudar dvije promotorske kuće, Matchroom BoxingaQueensberry Promotionsa, dugo najavljeni pet na pet okršaj. Hrgović predstavlja ovu prvu promociju čiji je gazda Eddie Hearn, dok je na drugoj strani legendarni promotor Frank Warren.

Vidjet ćemo još jedan veliki meč, onaj između Deontayja Wildera i Zhilei Zhanga koji je još jednom dobio uistinu spektakularnog protivnika.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider