Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"čudna proslava, ali slatka"

Nakon maestralne partije u Rusiji Petković iskreno priznao: "Želim svaku utakmicu ovako, ali nisam u stanju"

Dinamo je već u Rusiji napravio veliki korak prema osmini finala Europske lige.

Nakon 4 pobjede i 2 remija u skupini Europske lige, nogometaši Dinama pobjedom su otovorili i novi nastup u euro proljeću. Modri su na gostovanju kod Krasnodara u Rusiji iskazali vrlo kvalitetnu igru, vodili dva puta da bi na kraju, na krilima igrača utakmice Brune Petkovića, upisali važnu pobjedu rezultatom 3:2.

Hoće li Dinamo u Zagrebu dovršiti posao protiv Krasnodara?

Ukupno glasova:

Predvođeni fantastičnim Brunom Petkovićem, Dinamovci su ostvarili još jednu veliku europsku pobjedu i s 3:2 raskrčili dobar dio puta prema prolasku u osminu finala.

"Sigurno da sam jako zadovoljan i osobnom i momčadskom utakmicom.""Imamo jedan pozitivan rezultat koji nas drži u igri i bez ikakvog opuštanja u uzvratu, ako budemo na pravom nivou, imamo dobre izglede", rekao je dvostruki strijelac Bruno Petković.

Petković je bio centralna točka oko koje se sve vrtilo u Dinamovoj igri. Kod pogotka za 1:0 oduzeo je bez prekršaja loptu na centru i tako otvorio kontranapad u kojem je Luka Ivanušec opasno šutirao, da bi se lopta na kraju sretno odbila baš Petkoviću.

gol expired Dinamo podigao Rusiju na noge, ultranacionalist i veliki saveznik Srba puca od bijesa: "Neće svi naći Zagreb na karti. Nema opravdanja za poraz" divider

U toj situaciji, Dinamov napadač riskirao je težu ozljedu glave, ali je na kraju polunokautiran slavio vodeći pogodak svoje momčadi. Kaže, bila mu je to jedna od čudnijih proslava pogotka.

"Da, pa malo je čudna, ali je slatka, vjerujte, slatka!"

No Petkovićeva blistava večer nije sastavljena od samo jednog pogotka, već i drugog. Igrala se 54. minuta kada je ponovno pogodio za Dinamovo vodstvo, ovoga puta za 2:1 na poklona domaćeg vratara Gorodova.

A u 75. minuti, u trenucima kada je opet bio izjednačen rezultat, Petkovićev ples sa loptom zavezao je u čvor pola suparničke momčadi, a ostatak su pravovremenom asistencijom i preciznim udarcem završili Ivanušec i Atiemwen.

"Ovako kako on igra, mi onda iza njega samo trebamo odrađivat svoj posao najbolje što znamo, a njega pustit, ali dobro, mi smo ekipa, tako se i ponašamo i zato imamo ovakve rezultate", kazao je Dominik Livaković. 

Petković je uvršten u momčad kola, usput budi rečeno i s još jednim Vatrenim, Bornom Barišićem iz Rangersa, a s obzirom da je skupio najveći broj glasova, može se reći da je proglašen igračem cijelog ovog kola.

gol expired Ruse razljutio Petkovićev slalom: "Tužna je istina - Dinamo je bolji od bilo kojeg ruskog kluba" divider

Pa se mnogi s pravom pitaju zašto Brunina igra često jako varira, od fantastičnih nastupa do nažalost, vrlo blijedih izdanja.

"Da ja želim odigrat svaku utakmicu dobro, želim, da nisam u stanju uvijek odigrat na odličnom nivou, nisam", rekao je iskreno Petković.

* Ali jesu li te amplitude prečeste i prevelike?

"Moram popraviti povećat konstantu, da budem i kad je lošiji dan, da budem dobar, da budem solidan, da ne budem loš i kad je odličan dan da budem odličan. I naravno te amplitude trebaju bit sve manje i manje, da zadržim konstantu, da mogu momčadi pomagat praktički u svakoj utakmici."

Kod golova Krasnodara ključan je bio Marcus Berg. Prvog je sam zabio...a kod drugog fantastično servirao mat poziciju za drugog Šveđana Claessona.

No, Dinamo je mogao zabiti i više od 3 pogotka...

"Pa jesmo, mislim da smo mogli i bolje proć, ali ovo je stvarno odličan rezultat i stvarno ne treba gledati pobjedi u zube."

Ovako kvalitetan i motiviran Dinamo, zaista ima velike šanse za prolazak u osminu finala, pa možda i dalje.

gol expired Oglasio se tragičar Krasnodara, Rusi vjeruju u prolaz: "Teško je reći je li rezultat pošten" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider