Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznati političari grme

Dinamo podigao Rusiju na noge, ultranacionalist i veliki saveznik Srba puca od bijesa: "Neće svi naći Zagreb na karti. Nema opravdanja za poraz"

O porazu Krasnodara od hrvatskog prvaka Dinama i općenito neuspjesima ruskih klubova u Europi progovorili su čak i poznati ruski političari...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruski klubovi i ove su sezone u Europi prošli kao bosi po trnju. Zenit, Lokomotiv i CSKA ispali su već u grupnoj fazi natjecanja Lige prvaka i Europske lige, a jedini preostali predstavnik Krasnodar izgubio je na svojem travnjaku od hrvatskog prvaka Dinama s 3:2 u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige.

Taj je poraz uskovitlao prašinu, ruska je javnost prilično ljuta, neki su čak i šokirani. Očito je da se Rusi u globalu nisu nadali takvom ishodu utakmice u Krasnodaru. Bila je to kap koja je prelila čašu, kritike pljušte na sve strane.

Igor Lebedev: Neće svi naći Zagreb na karti

O tom porazu i općenito neuspjesima ruskih klubova u Europi progovorili su čak i poznati političari. Javio se zamjenik predsjednika Dume Igor Lebedev, čelnik ultranacionalističke stranke LDPR, inače sin notornog Vladimira Žirinovskog, dugogodišnjeg lidera LDPR-a kojeg hrvatska javnost dobro pamti iz vremena Domovinskog rata, kada je posjećivao hrvatska okupirana područja i u pratnji episkopa Atanasija Jevtića izražavao želju za stvaranjem pravoslavne federacije od Knina do Vladivostoka.

Nepregledan je niz njegovih kontroverznih izjava i stavova o različitim temama. Često je bio preekstreman čak i za ruske prilike, kao i ideologija njegove stranke koja se po zapadnim mjerilima na političkom spektru nalazi na krajnjoj desnici, iako se naziva liberalno-demokratskom.

gol expired Ruse razljutio Petkovićev slalom: "Tužna je istina - Dinamo je bolji od bilo kojeg ruskog kluba" divider

„Ruski nogomet nije usporediv s europskim. Ruski klubovi nisu spremni igrati na međunarodnoj sceni. Neće svi naći Zagreb na zemljopisnoj karti. Nema opravdanja za ovaj poraz. Budimo iskreni: nismo spremni igrati u Europi. Kada smo osvajali Kup UEFA-e, nije bilo ograničenja za strane igrače u ruskom nogometu. Ne želim reći da bi ograničenje trebalo otkazati, ali činjenica ostaje. Gospodin Djukov ( op.a. predsjednik Ruskog nogometnog saveza) ima o čemu razmišljati", izjavio je Lebedev za Sport-Express.

Lebedev je također napomenuo da je odsutnost vratara Matveija Safonova djelomično utjecala na konačni rezultat.

„Puno je nedostajao. On je glavni vratar Krasnodara i već je dobio poziv u reprezentaciju. Često je pomagao momčadi u teškim trenucima. Po mom mišljenju, Safonov je buduća zvijezda ruske reprezentacije.”

Vitalij Milonov: Rusi zaostaju za Europom

U raspravu se uključio još jedan zastupnik Dume Vitalij Milonov, član vladajuće Ujedinjene Rusije.

“Da je riječ o izoliranom slučaju, to bi se moglo pripisati nekoj vrsti peha. Naravno, naši klubovi nisu spremni za europske okršaje. Ovaj poraz ne treba promatrati u kontekstu neuspjeha jednog kluba, već u cjelini. Čini mi se da malo zaostajemo u pripremama. Možda bi Ministarstvo sporta i nogometni šefovi trebali razmisliti o novom sustavu treninga i prilagodbe naših igrača za ozbiljan europski nogomet. Sve možete vidjeti i sami, naš se nogomet razlikuje od europskog. Ima dobrih utakmica u ruskom prvenstvu, ali kad uđemo u međunarodnu arenu, nema nas nigdje. U Europi postoje malo drugačiji standardi i mi ih ne pratimo. Klubovi koji pumpaju momčadi s inozemnim igračima nisu ni na pristojnoj razini. Rezultati sve govore.“

gol expired Oglasio se tragičar Krasnodara, Rusi vjeruju u prolaz: "Teško je reći je li rezultat pošten" divider

Milonov je imao objašnjenje zašto ruski klupski nogomet zaostaje za europskim.

“Sve se brže igra, tehnologije se razvijaju, a mi smo se zaustavili na mjestu i ne mrdamo. Bijesan sam zbog svih ovih pompoznih plakata koji vise po gradu. Na primjer, u Sankt-Peterburgu Zenitovi igrači u društvu lavova. Sve je u redu, naravno, to je reklama, ali ne budite jaki na plakatima, nego na terenu. Previše je pompozan odnos prema našim nogometašima. Previše ih se uzdiže, a to ih očito sprječava da shvate što im je pravi posao”, zaključio je Milonov.

Hoće li Dinamo u Zagrebu dovršiti posao protiv Krasnodara?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider