Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nisko i jeftino"

Bruno Marić odgovorio Batiniću: "Korištenje prezimena Mamić smatram jadnim PR trikom"

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić odgovorio je na kritike Damira Batinića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Afera „daljinski iz Međugorja“ ide dalje. Novoizabrani predsjednik Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić odgovorio je javnim priopćenjem glavnom protukandidatu Damiru Batiniću, koji je prije nekoliko dana poslao pismo ostavke članovima Izvršnog odbora HNS-a.

Batinić je u pismu, osim neopozive ostavke na mjesto dopredsjednika sudačke komisije, oštrio kritizirao Marića.

Batinić je, među ostalim, napisao:

„Jučer imenovani, po mom mišljenju ne ispunjava potrebite kriterije za tako važnu poziciju, nije osoba koja spaja, već dijeli nogometnu obitelj i društvo, suprotan je mojim životnim načelima, načinu na koji sam živio sudačku karijeru, te nema iste životne vrijednosti za koje se zalažem i provodim.

gol expired Bayern opet pobijedio Lazio i sa 6:2 najavio pohod na obranu naslova divider

Po mom mišljenju predsjednik Komisije sudaca u ovom 'osjetljivom' trenutku mora biti osoba koja ima svoj stav i mišljenje, netko tko se može othrvati raznim utjecajima i pritiscima, te onaj tko neće biti 'daljinski navođen' iz Međugorja. Zbog svega ovoga molim da me razriješite dužnosti dopredsjednika i člana KNS-a HNS-a“, napisao je Batinić, koji je u međuvremenu dodatnu rafalnu paljbu sasuo po Mariću u intervjuu za Glas Slavonije.

Bruno Marić odgovorio Damiru Batiniću

Marić mu je večeras odgovorio. Odgovor prenosimo u cijelosti:

„U samom tekstu, odnosno intervjuu gospodina Damira Batinića izrečeno je niz neistina i lažnih konstrukcija. No, ne želim se spuštati na razinu osobnog obračuna s gospodinom Batinićem, jer smatram da se hrvatski nogometni suci ne bi trebali služiti takvom vrstom komunikacije. Kao čovjek mogu razumjeti njegovu razočaranost što nije uspio u naumu da postane predsjednik sudačke organizacije, ali ne mogu razumjeti i prihvatiti način na koji iskazuje svoje nezadovoljstvo. I naravno korištenje prezimena Mamić, u ovom trenutku, smatram vrlo niskim, jeftinim ali i jadnim PR trikom. No , mogu reći da mi je u konačnici i žao što gospodin Batinić nije našao unutarnje snage da svoju ambiciju zadovolji na mjestu dopredsjednika koja mu je ponuđena i na koju je imenovan, te da tu energiju usredotoči u timski rad u cilju poboljšanja sudačke organizacije i uopće suđenja.

gol expired Chelsea srušio Atletico ubitačnim kontrama, Madriđani ljutiti na suca divider

Nova Komisija će smanjiti broj sudaca s ciljem da suci puno više sude, samim time budu u boljoj formi. Ukidanje regionalne zastupljenosti je također jedan od ciljeva, jer moramo težiti najkvalitetnijim hrvatskim sucima bez obzira odakle dolazili. Također namjeravamo rad sudačke komisije, ali i nogometnih sudaca otvoriti što više javnosti. Predložit ćemo IO izmijene i dopune Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika. Sudac je javna osoba i njegova je dužnost paziti na svoje ponašanje i kad ne sudi. On, ukratko rečeno, mora biti gospodin i držati i do svog osobnog, ali i dostojanstva organizacije kojoj pripada. Cilj nam je vratiti ugled kako sudaca tako i sudačke organizacije u cjelini.

Novu Komisiju tek čeka veliki posao i želim se usredotočiti na budućnost sudačke organizacije, a ne trošiti energiju na javna osobna prepucavanja. Javnost je imala priliku pratiti moj rad uvođenjem VAR-a u naš nogomet, te vjerujem da je to kvalitetno učinjeno, no taj posao nije još ni približno gotov. Smatram da je to, uz ostalo bio i glavni razlog povjerenja koje mi je ukazano postavljanjem na mjesto predsjednika Komisije nogometnih sudaca. U samoj Komisiji imam kvalitetne kolege i ne sumnjam u naš uspjeh. Naš rad će biti jedino mjerilo, a to će i javnost imati prilike permanentno pratiti. Kao što sam i obećao, otvorit ćemo se javnosti kudikamo više i kvalitetnije nego što je to bio slučaj do sada. Hvala lijepo! Bruno Marić“, napisao je novi predsjednik sudačke komisije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider