Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar o suđenju

Marić o Karoglanu: "Nema pojma kako se sudilo u Jugoslaviji. To je licemjerstvo, huškanje i populizam"

Odigrane su sve utakmice 17. kola SuperSport HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Večeras su odigrane sve utakmice 17. kola, čime je zaključen prvi dio sezone SuperSport HNL-a. Nažalost, ponovno je bila govora o suđenju, a dosta su bure podignule sudačke odluke na utakmici Slaven Belupa i Hajduka (2:2) u Koprivnici.

Bruno Marić, šef Sudačke komisije komentirao je suđenje u ovom kolu tijekom gostovanja u emisij na MaxSportu:

"Generalno, ne možemo reći da je sve bilo ok, ali ne možemo reći da je bilo nekakvih pogrešaka. Osobito ne predimenzioniranih kako se to pokušava prikazati", rekao je Marić pa se osvrnuo na gostovanje Hajduka u Koprivnici.

Komentirao je duel Vinka Solde i Marka Livaje u 35. minuti dvoboja:

"Izbija loptu, a onda dolazi do udarca koljenom u butinu. Pomislio sam samo da se Livaja ne ozlijedi. Srećom, nije bilo ništa. Ja tu nisam vidio neki sukob, ali mislim da je sudac dobro postupio kada je dao žuti karton Livaji da smiri situaciju", kazao je pa nastavio:

Rijeka - Dinamo Povijesna blamaža Rijeke, Dinamo se ''smilovao'' pa stao nakon sedmog pogotka: Cosmijev mandat završen? divider

"Ovo nije start za opomenu. Prekršaj jest, trebao je to signalizirati pomoćni sudac. Nakon toga dolazi do huliganskog prekida utakmice. Sudac je prije dobio upaljač u glavu, pomoćnik je bio kod doktora gdje će mu se utvrditi ozljede.

Nadam se da će taj huligan, nogometni terorist odgovarati za ovo. To je terorist, a ne navijač. Bilo bi uputno prekinuti utakmicu, ali u svemu tome ne sudjeluju samo suci.

Policija je utvrdila da nema mogućnosti da isprazni cijenu tribinu, nema sigurnosnih ni tehničkih mogućnosti. Pomoćni sudac, za mene heroj, dolazi natrag kako bi sudio utakmicu, da se ne dogodi incident, da netko strada. Do tada nije bilo nijedne sporne situacije", rekao je.

Osvrnuo se na Karoglanovu izjavu

Bilo je i govora o izjavi trenera Mislava Karoglana nakon utakmice o suđenju, a Marić je žestoko reagirao:

"On nema pojma kako se sudilo u Jugoslaviji, to samo govori o njemu. Nije mu bilo suđenje u Jugoslaviji, kad mu je sudac donio odluku u njegovu korist protiv Varaždina. To je licemjerstvo, huškanje, populistička izjava. Neće mu to uspjeti, nisu ljudi glupi“, rekao je Marić pa nastavio:

"Karoglan se mogao barem ispričati sucu, barem za ono što se dogodilo od navijača. Nisu to njegovi navijači, ali meni se danas taj pomoćni sudac boji otići po novine, i još se preziva Marić. Nismo rođaci, ali je čestit čovjek".

Bilo je govora i o mogućem isključenju Dine Mikanovića u nadoknadi prvog dijela utakmice:

"Tendenciozni sudac je mogao procijeniti da se radi o prekršaju i crvenom kartonu, ali je donio dobru odluku. Čestitam mu, nije bilo prekšaja, pa ni crvenog kartona".

Komentirao kazneni udarac za Slaven

Osvrnuo se Marić na kazneni udarac za Slaven nakon što je Stefan Simić u doskoku nagazio igrača Slaven Belupa:

"Simić udara loptu glavom, on ne vidio gdje će doskočiti. Bi li bila pravda da nije bilo penala? Možda bi, ali što je pravilo? Start na nogu kažnjava se faulom i to je penal. To nisam ja izmislio. Pravo i pravda nisu ekvivalent, ali nekorektno je reći da je ovo izmišljeni penal

gol expired Cosmi: "Ovo mi se prvi put dogodilo. Krivo su me interpretirali, nisam rekao da su igrači loši" divider

Pravilo kaže – ponavljanje. VAR se tu ne može uključiti. Zašto su oni koji su slagali VAR to tako postavili? Nema udara na utakmicu, nema utjecaja na vratara, a možda se i to promijeni. Ima na Ligi prvaka ovakvih situacija, ali se ne diže revolucija, rekao je pa zaključio:

"Bila je to pogrešna odluka suca".

"Sahitijevo isključenje je opravdano"

Komentirao je i isključenje Emira Sahitija:

"Prekinuo je izglednu situaciju za pogodak svojim igranjem rukome. Apsolutno opravdana druga opomena igraču i isključenje. Nitko nije znao što se događa, a Čulina je pustio prednost. Morao je svirati prekršaj kad igrače dođe u kontakt s loptom, zato da igrač, koji je trebao dobiti isključenje, ne napraviti još nešto“, rekao je Marić pa dodao:

"Pozdravljam odluku suca što mu je dao drugi žuti, ali da je bio tendenciozan, dao bi mu odmah crveni karton. Ne, dao mu je žuti, a to je ispravno".

gol expired FOTO Armada brutalnom porukom ispratila nogometaše Rijeke: "P**ke odlazite" divider

Za kraj komentirao je odluku suca Čuline da nakon starta Krovinovića dodijeli Slaven Belupu još jedan kazneni udarac:

"Sreća da smo uveli VAR. Ne mogu ni zamisliti da smo tu situaciju pogrešno prosudili, da je Slaven imao kazneni udarac u nadoknadi. Sreća, HNS je uveo video-anallizu, VAR je ispravno donio odluku da se izvede slobodni udarac, a ne penal", zaključio je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider