Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''zašto je tada šutio?''

Brazilci ogorčeni zbog Messijevih optužbi, dvojac iz PSG-a podsjetio ga na Ligu prvaka

Ne stišava se bura koju je podigao argentinski majstor Lionel Messi odbivši medalju za treće mjesto na Copa Americi te obrušivši se na domaćine prvenstva i korumpirane suce.

Thiago Silva i Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kapetan Argentine Lionel Messi odbio je sudjelovati u ceremoniji dodjele medalja poručivši kako "korupcija i suci nisu dopustili ljudima da uživaju u nogometu" aludirajući na skandal koji su suci izazvali u polufinalu Copa Americe.

"Ne trebamo biti dio ove korupcije, pokazali su manjak poštovanja prema nama. Nisu nam dopustili da budemo u finalu. Korupcija i suci nisu dopustili ljudima da uživaju u nogometu. Trofej je rezerviran za Brazil," poručila je zvijezda argentinske vrste i Barcelone.

Njegov istup ogorčio je Brazilce koji su u finalu pobijedili Peru s 3:1 osvojivši deveti naslov prvaka Južne Amerike.

"Frustrirajuće je kada igrač njegove kvalitete govori takve stvari," kazao je brazilski branič Marquinhos.

Reprezentacija Argentine (Foto: AFP) Bijesni Argentinci spremali osvetu ''svojima'', ali stigao im hladan tuš iz Europe divider

"Kada je njemački sudac Deniz Aytekin oštetio PSG u susretu protiv Barcelone, onda Messi nije govorio o korupciji. Suci su dosudili mnogo stvari u korist Barcelone i u korist njegove reprezentacije, ali onda je šutio," dodao je branič PSG-a.

Podsjetimo, Barcelona je u ožujku 2017. pobijedila PSG sa 6:1 nadoknadivši poraz od 0:4 iz prve utakmice.

"Messi je izgubio i mora to prihvatiti. Teško je komentirati njegov istup jer ponekad kada netko gubi pokušava kriviti druge za svoje propuste. Barcelona je pobijedila PSG uz pomoć 'smiješnog suđenja', ali nitko iz kluba tada nije izjavio kako je UEFA željela da pobijedi katalonski klub," kazao je branič brazilske vrste i kapetan PSG-a Thiago Silva.

Messiju zbog nesportskog poteza i kritika upućenih vodstvu Južnoameričke nogometne federacije (CONMEBOL) prijeti suspenzija. O mogućim sankcijama Messi je bio kratak i jasan:

"Neka rade što žele, istina se mora reći."

Brazilka gledala finale potpuno gola: Na tribinama samo s torbicom u rukama Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) +5 Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider