Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Trbušnjaci, pozor!"

Brazil u šoku, pobješnjeli Neymar podigao dres i eksplodirao pred kamerama: ''Ovo je postalo nenormalno''

Neymar je eksplodirao nakon utakmice s Peruom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u posljednje vrijeme izložen brojnim kritikama u rodnom Brazilu, pogotovo nakon srpanjskog poraza od Argentine u finalu Copa Americe, Neymar je eksplodirao poslije utakmice s Peruom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

Brazil je pobijedio 2:0, a Neymar je postigao prvi gol i bio je najbolji igrač utakmice. Osjetio je potrebu sve izbaciti iz sebe.

Neymar grmio pred kamerama 

„Ne znam što još moram učiniti da me ljudi poštuju. Ovo je postalo nenormalno i događa se već duže vrijeme. Napadaju me novinari, komentatori i drugi. Zbog toga ponekad ne želim davati intervjue. Mislim da je ovo trenutak da se to objavi jer već dugo trpim sve vrste nepoštivanja", grmio je Neymar u mikrofon TV Globa i ostavio veći dio Brazila u šoku.

gol expired Na pomolu veliki skandal: Igrao protiv Hajduka pa postao junak svoje reprezentacije, a iz kluba zatajili da je pao na doping-testu! divider

Ubrzo mu je odgovorio novinar iste postaje Galvao Bueno:

„Zašto? Zašto kažeš da te proganjaju cijelo vrijeme? Mislim da pretjeruješ", započeo je novinar i nastavio.

„Smiri se, Neymar. Smiri se. To ti nedostaje. Zar ne vidiš da isto rade i Messiju", kazao je i zaključio:

Novinar uzvratio Neymaru

„Neymaru i dalje nedostaje ta samokontrola, jer Messija kritiziraju koliko i njega."

Nakon utakmice s Čileom prije tjedan dana brazilski mediji kritizirali su Neymara da se udebljao i da izgleda nespremno.

„U sljedećoj utakmici izaći ću na teren u dresu veličine M“, uzvratio je Neymar na društvenim mrežama.

Neymar je putem društvenih mreža nastavio obračun s kritičarima i nakon utakmice s Peruom. Ovaj put je objavio fotografiju s podignutom majicom i raširenim rukama, valjda kako bi pokazao da se nije udebljao.

gol expired Messi briznuo u plač, emocije su prštale na sve strane: "Ovo je jedinstven trenutak, sanjao sam o tome" divider

„Trbušnjaci, pozor!“, napisao je napadač PSG-a, koji je i u Francuskoj često kritiziran zbog razmetljivosti, često raskalašenog i neprofesionalnog života, simuliranja i glumatanja na terenu, a ponajviše zbog toga što u najjačim utakmicama Lige prvaka gotovo redovito zakaže, odnosno promaši tucet šansi kada je najpotrebnije da zabije.

Problem realizacije tišti i Brazilce, koji su se naviknuli da u reprezentaciji imaju velike majstore i najbolje realizatore, a sada ih već relativno dugo nema, kao ni najvažnijeg trofeja – pokala svjetskog prvaka.

Brazil priznaje samo naslov svjetskog prvaka

Brazilci nerijetko spočitavaju Neymaru da je igrač za male utakmice, da je previše razmažen, kao i cijela reprezentacija, a to ga očito jako ljuti. Lako će Brazilci zato što promašuje u PSG-u, njima smeta što u najvažnijim utakmicama reprezentacije uglavnom podbaci. Tako je bilo i u nedavnom finalu Copa Americe.

Brazilce još peče poraz od najvećih rivala Argentinaca na Maracani, iako je utakmica imala prilično kontroverznu uvertiru i pokazala je da Selecao mnogim Brazilcima više nije što je nekad bio – nenadmašna svetinja.

Razlozi su mnogobrojni, od ekonomskih i socijalnih do čisto sportskih. Mnogi Brazilci misle da su nogometaši debelo preplaćeni, okrenuti isključivo sebi i luksuzu u kojem žive te potpuno neosjetljivi na društvene probleme, poglavito osiromašenog puka.  

Vjerujete li u direktan plasman Hrvatske na SP u Kataru?

Ukupno glasova:

Čak se dogodilo da je značajan broj Brazilaca, pa čak i medijskih djelatnika, otvoreno najavio kako će navijati za Messija i Argentinu.

Te, do prije nekoliko godina nečuvene, geste jako su naljutile brazilske reprezentativce. Najavljivali su da će sve reći na travnjaku Maracane, no igrom u finalu nisu nikoga impresionirali, dapače bilo je to još jedno veliko razočaranje za navijače Brazila.

Kritike se nisu utišale ni u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. Plasman Brazila na Mundijala uzima se pod normalno, jer kad se to Brazil nije plasirao na SP? Brazilce zanima što će Selecao i Neymar napraviti u Kataru.

Za razliku od Argentinaca, Brazilce neće pretjerano usrećiti ni osvajanje Cope. Mundijal i naslov prvaka svijeta oduvijek su jedino što priznaju. Sve ostalo, pogotovo četvrtfinale kao u Rusiji i slični dosezi, nikoga neće oduševiti. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider